Бордът на ВМЗ: Не е възможна нито цялостна, нито частична приватизация на дружеството

Всички работници и служители в предприятието получиха за четвърта поредна година великденски надбавки в размер на една минимална заплата, припомни Съветът на директорите.

ВМЗ ЕАД – Сопот е в списъка на дружествата, забранени за приватизация, това категорично обяснява, че не е възможна нито цялостна, нито частична приватизация. Това напомни днес в свое изявление Съветът на директорите на ВМЗ ЕАД. Без да коментира конкретния повод, очевидно става ясно за изказване на представители на ПП АБВ в Пловдив, че се готви тайна приватизация на дружеството.


На 3 април т.г. Министерският съвет предложи на Народното събрание, а то одобри Проект на решение за приватизация на три обособени части от имуществото на „Вазовски машиностроителни заводи” ЕАД – Сопот, се казва в съобщението на Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот.


Според гласуваното на 27.02.2019 г. от кабинета решение, предложените за продажба активи: неизползваем склад в Калояново, хижа "Чивира" в Средна гора /неработеща от 2010 година до настоящия момент/ и недостроена сграда в Сопот /започната с намерение да е хотел, но така и незавършена от 90-те години на ХХ век до днес/, не са оперативни и необходими за реализиране производствената и търговска дейност на дружеството, напротив – те се рушат и изискват допълнителни разходи за поддръжка.


След окончателно решение на Народното събрание, процедурата за продажба на имотите трябва да бъде реализирана от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.


Не отговарят на истината и твърденията, че се готвят съкращения в предприятието и не се дават ритмично трудовите възнаграждения на работниците и служителите. Забавяне в изплащането на заплатите няма, нещо повече – както вече бе съобщено, целият персонал на ВМЗ получи за четвърта поредна година Великденски надбавки в размер на една минимална работна заплата за дружеството.
Съветът на директорите на ВМЗ ЕАД Сопот счита, че тенденциозно поднесената информация има за цел единствено заблуда на обществото и създаване на напрежение, обяснява още Съветът на директорите на ВМЗ-Сопот.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?