Бомба! Миролюба Бенатова стана шофьор на такси СНИМКИ

Журналистката Миролюба Бенатова кара такси, съобщава "Труд", като се позовава на снимки от читатели. 

Не е ясно откога точно работи в Yellow, една от големите столични фирми. Вероятно е започнала да “върти геврека” малко след като напусна тв екрана през юни т. г.

Таксиметровата фирма има мобилно приложение, чрез което се подават заявки и се получава информация за номера на таксито, кой е шофьорът и какъв е моделът на колата. Изписва се и след колко време колата ще е на адрес и каква ще бъде цената на услугата.

Бенатова отказа да коментира новото си поприще. Тя не пожела да говори и заяви, че не намира причина да разяснява случая. Не е ясно дали журналистката не е влязла в роля, за да натрупа впечатления за нова поредица.


В началото на 80-те години известният с екстравагантните си номера шеф на вътрешна информация във в. “Земеделско знаме” Петър Станчев измисли рубриката “Журналисти сменят професията си”.

Самият той поработи като катаджия и разказа на страниците на вестника любопитни подробности “отвътре”. Малко след него тогава стажантът Първан Стоянов се превъплъти в ролята на таксиметров шофьор, за което знаеше единствено шефът на тогавашната държавна фирма “Таксиметрови превози”. Последваха и други превъплъщения, които читателите посрещаха с огромен интерес.

През 90-те години и репортери на БНТ “смениха” професията си.

Впрочем, превъплъщаването на журналисти в различни роли не българско откритие. Германският журналист Гюнтер Валраф, който е и доносник на ЩАЗИ, работи две години като турски гастарбайтер под измислено име и описва преживяванията си в “На дъното”.

В по-ново време Роберто Савиано, за да събере информация за книгата си “Гомор” работи за китайски текстилен производител, внедрява се в схемите с боклук, става и сервитьор на мафиотска сватба. И всичко това, за да влезе в дирите на мафията, която му издава смъртна присъда.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?