Подай сигнал

Бомба ли е паднала на Коматевския надлез?

Пловдив

от Валентина Йеремиева 809 прегледа 0

Стълбището на Коматевския надлез е разрушено, сякаш върху него се стоварила бомба, видя репортерският екип на "Марица". Руините са от северната страна на надлеза, точно срещу сградата на училището "Елин Пелин". Половината от стъпалата са изкъртени. Бетонните блокчета и камъни заприщват изхода, ако си решил да слезеш от моста на велоалеята, която се ползва и за тротоар. На стълбището можеш да си потрошиш краката, ако не внимаваш.

За мръсотията да не говорим. Съоръжението трябва да се поддържа от Община Пловдив, но очевидно по незнайни причини отдавна не се стопанисва. Боклуци и дебел слой прах покриват оцелелите стъпала.

"Ще изпратя колегите на проверка и ако наистина стълбището е компрометирано, ще търсим начин да извършим ремонт", увери кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

Под надлеза, на бул. "Христо Ботев", част от мантинелата е огъната, а друга изобщо липсва, вероятно отнесена от някой шофьор - камикадзе. За пътните знаци отговаря общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта".

Снимки от Наташа Манева