Бойко Борисов: Понесохме тежък удар с Цветанов, но му вярвам

Като има грешка, има прошка, ще се докаже с времето има ли вина

Създадохме ГЕРБ, за да бъдем различни. Дори и за съмнения, дори само за морално усещане, че нещо не е наред, взимаме мерки.

Ние в ГЕРБ понесохме изключително тежък удар. Вярвам на Цветан Цветанов, той остава и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ.


Ако мислите, че на партията, на групата, на нас ни е хубаво или това е малко, да свалиш шефа на парламентарната група, на комисиите и да го извадиш от парламента! Нали са гласували за него два многомандатни избирателни района. Знаете ли колко хора са ми се обадили да кажат: "Не го прави, пази си хората като Корнелия!".  Когато обвиняват някого от БСП, те излизат и казват: "Ние сме единни" и застават там. Ти правиш точно обратното!".

 


Също толкова тежко решение е и раздялата с правосъдния министър Цецка Цачева, която от години е в ГЕРБ.

 


По-тежки санкции от тези не мога да си представя, но те показват как трябва да се действа. Има грешка, има и прошка, ще се докаже с времето дали са били виновни, или не. Интересно ми е обаче да видя нотариалните актове и на другите живущи в сградата на Цветанов за цените, на които са си купили те жилищата.

Абсолютна лъжа и 100% фалшива новина е тезата за приятелски огън срещу Цветанов. През цялото време съм си говорил с колегите, всички сме страдали от тази скандал.

Дали колегата Цветанов остава в ГЕРБ, е работа на структурите и те си го искат. Партия ГЕРБ припознава Цветанов като един от важните хора. Да го отстраня от парламента е мое право, така съм преценил и направил.

Аз му вярвам, но медийният шум около апартаментите мотивира окончателното ми решение. 7 дни нямаше медия, която да не държа тази тема от сутрин до вечер. Не ги упреквам, за разлика от президента Тръмп. Дали обаче департаментът на САЩ ще излезе с подобен доклад за свободата на медиите там, когато президентът им каже, че те създават фалшиви новини и са врагове на народа?! Представете си български политик да каже това и какъв доклад ще очакваме.

 


За съжаление покрай този скандал не се дава публичност на добрата новина, че кредитният рейтинг на България продължава да се вдига, както и преборването на пакета "Мобилност".

Ние създадохме ГЕРБ, за да бъдем различни. Дори и за съмнения, дори само за морално усещане, че нещо не е наред, взимаме мерки. 


Бившият министър на културата Вежди Рашидов има фирма за търговия, купува и препродава апартаменти, това му е бизнесът и затова няма причина да подава оставка като депутат.

Всеки трябва да погледне собствената си къщичка.

„Всички ги обичам, но когато има подобен скандал, трябва да се понесе отговорност. Ние я понесохме на всички нива. Факт е, че остава много неприятно впечатление от обществото. Няма значение коя е причината, но ние демонстрираме, че носим отговорност. 

 


Винаги съм се плашил от приятели и съм казвал, че нямам приятели. (Освен мен репликира го стоящият до него Владимир Кисьов от СДС., бел.ред.) Той затова и си направи отвод от евролистата на ГЕРБ след споразумението между двете партии.

 

Покана за чакалнята  

През юли 2019 г. ще получим покана за чакалнята на Еврозоната. Имаме три неща да изпълним. Имаме прекрасна среда за инвеститорите и инфраструктура, която се гради. Изпълнили сме абсолютно ангажиментите си към ЕС, стриктно спазваме и опазваме границите на Съюза.


За Шенген не съм сигурен, защото има една или две държави, които са егоисти. Чисто егоистично те пазят интереса на своите народи, затова и ние го отнасяме, в случая - България и Румъния. По море няма да са прави, ако не ни пуснат.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?