Бойко Борисов обеща пари за ремонта на "Бели Искър"

Премиерът Бойко Борисов се е обадил на областния управител на Софийска област Илиан Тодоров и му е обещал финансиране за ремонта на язовирната стена на "Бели Искър". Това каза в Нова Тв самият Тодоров.

Преди това Министерството на Регионалното развитие, което е негов принципал от 2011 година опитало да прехвърли отговорността за язовира на областната управа.

"С 15 000 лева за капиталови разходи, аз как да ремонтиирам стена, която изисква между 60 и 80 милиона лева", попита Тодоров.

Областният управител припомни, че досега Министерството на Регионалното развитите не е направило нищо за ремонта на язовирната стена.

Той отрече да има връзка между гласуването на "Атака" на предстоящия вот на недоверие и спора около язовира. "За нас е важен животът на 600-те граждани от село Бели Искър", подчерта Тодоров. От министерството на Регионалното развитие отказват все още да дават коментар по темата.

Запитан за вота на недоверие, той каза: "Питайте Сидеров, поканете го. Смятам че ще стигнем до разбирателство в интерес на българските граждани". "Сидеров каза, че не знае как ще гласува на вота, защото искаше да запази живота и здравето на българите, това е най-важното нещо", добави Тодоров. /Марица.бг

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?