Подай сигнал

Бобтейлът - рекламно лице на кампания за нова клиника

В УМБАЛ „Св. Георги”

Пловдив

от Eлица Кандева 435 прегледа 0

Бобтейлът - рекламно лице на кампания за нова клиника

Староанглийската овчарка и любимка на децата Мон ще бъде рекламно лице на кампанията за набиране на средства за строителство на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на УМБАЛ „Свети Георги“.

Скоро муцуната ще подсеща пловдивчани по рекламни материали и билбордове из града за инициативата „Най-доброто за нашите деца и болни“. Стартът бе даден през декември на коледното парти за малките пациенти. Базата, за която се набират средства, ще бъде предназначена за Клиника по педиатрия, Клиника по онкология и Клиника по хематология.

В момента екипът на Клиниката по педиатрия и генетични заболявания в УМБАЛ „Св. Георги” полага огромни усилия за лечението на малките си пациенти, но не може да им предложи добри условия при престоя в настоящата материална база. Две деца делят стая, а майките-придружителки спят на едно легло с малчуганите. Неудобство е и пътуването до базата на „Пещерско шосе”, когато се налага например изследване с ядрено-магнитен резонанс.

Всеки желаещ може да дари средства с SMS на номер 17 777 с текст DMS KLINIKA. Вече има и банкова сметка: BG39 UNCR 7000 1523 3682 66.