“Бизнесът за Пловдив“ против новия 13-милионен заем   

 

Сдружение “Бизнесът за Пловдив“ настоява общинските съветници да се придържат стриктно към разпоредбите в Закона за общинския дълг. Член 17 а/ категорично забранява Общинският съвет да приема решения за поемане на дългосрочен общински дълг след изтичането на 39 месеца от неговото избиране“ .

Независимо от аргументите за необходимостта от изграждането на обектите , предмет на този заем, искаме да припомним, че  големи приоритетни инфраструктурни проекти като водния цикъл, „Модър – Царевец“, и др., за които има решения на Общинския съвет, за част и подписани договори и течащи срокове, изискват съфинасиране, което значително надхвърля финансовите възможности на общината. 

Предложението  за нов дълг е в максимален размер от 13 194 621 лева,  срок на изплащане 8 години, след изтичането на двугодишен гратисен период и неуточнени параметри на лихвения процент.  

СНЦ“ Бизнесът за Пловдив“ винаги е настоявало и призовава за публичност на общинските финанси и периодична отчетност пред обществото, защото това са  парите на всички нас.

А избраните и оправомощени от пловдивчани общински съветници и администрация следва да си припомнят, че са положили клетва във всичките си действия да се ръководят и пазят инересите им. И да спазват законите на страната.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Latrelle Black

Latrelle Black

14.08.2019 | 08:58

КАК ВЗЕМ ЗАЕМ ЗАЕМ Поздрави на всички, които четат този коментар !!! Аз съм Latrelle Black по име. Тук съм, за да препоръчам усилията на Робърт Томсън, имах нужда от сума за консолидиране на заем от 60 000 долара и веднага след като в сряда миналата седмица се свързах с заемната компания на Робърт Томсън в сряда миналата седмица и в петък миналата седмица, също така получавам сигнал от моята банка (Royal Bank of Scotland Group), че фондът е преведен, искам всички на този сайт да се свържат с Робърт Томсън сега по имейл как да получа заем, тъй като получих заема от тях и съм много щастлив, така че свържете се с тях сега Email: [email protected] Благодаря.

Отговори
0 0
ОБНАДЕЖДАВАЩА ФРАЗА "... пътната връзка..."

ОБНАДЕЖДАВАЩА ФРАЗА "... пътната връзка..."

13.08.2019 | 17:02

АКО БИЗНЕСЪТ -СЪС ЗДРАВ ДЕЛОВИ РАЗУМ- ПОДМЕНИ ИЗРАЗА В ЗАГЛАВИЕТО НА О. ПОРЪЧКА "ПОДЛЕЗ ПОД..." В ЧОРБАТА НАДЪЛБОКО - СЪС ТЕХНИЧЕСКИ И ПРАВНО СМИСЛЕН " пътната връзка..." ИЛИ "ТРАНСПОРТНА ВРЪЗКА . . " ТОГАВА МОЖЕ И ДА СЕ ПОЯВЯТ МЕРАКЛИИ СТРОИТЕЛИ ОТ ВАСИЛ АПРИЛОВ КЪМ КЮЧУКА, КОИТО СЕГА ЛИПСВАТ КОЛКОТО И МИЛИОНИ ДА ИМ НАДДАВА ИМПЕРИАЛистът. Възможни са всевъзможни варианти вместо опустошаването централна градска зона пред Гарата (става непроходима от дупки, рампи, стълби, пикалници и . . . ЧОРБА) а и отвъд.

Отговори
1 0
шоколатчета в килийката

шоколатчета в килийката

13.08.2019 | 16:45

Която ЛИЧНОСТ подпише хартийки за БОРЧ за моя сметка / твоя/наша/данъкоплатска; а и който партиец или "съветник" гласуе ПОИМЕННО за БОРЧА ще има да излежава = както и самия ИМПЕРИАЛист. Ний, лоялните ПартайГеносета и даже безпартийните гласоподаватели за САРБ ша им носим най-редовно шоколатчета ф килийките.

Отговори
1 0
go4o

go4o

13.08.2019 | 14:51

ne se nakrade totev i sie

Отговори
6 1
Бизнесмен

Бизнесмен

13.08.2019 | 14:49

На малоунника не му пука от никой.Добре че си отива да си отдъхне града.И задължителен затвор.

Отговори
9 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?