Бизнесът за Пловдив: Превозвачите да изпълняват договора си

Сдружение "Бизнесът за Пловдив" настоява общината да предприеме нужните мерки, за да може превозвачите да изпълняват обществения си договор. Това е публична услуга, за която се изплаща субсидия, и тя трябва да е в услуга на гражданите. За нас е неприемливо общественият превоз да "изчезва" след 21 часа, каквато публикация имаше в "Марица" по сигнал на граждани. Особено през летния сезон, това са активни часове за пловдивчани и гостите на Европейската столица на културата. 

 


Хората имат право да се придвижват според начина, който е най-удобен за тях. Никак не е маловажен и въпросът за екологията, нещо повече - това е приоритет на нашето сдружение. Ако градските рейсове са удобни и комфортни за пловдивчани, за какво да вадят собствените си коли?

 


"Бизнесът за Пловдив" отдавна настоява да се вземат мерки за отпушване на трафика. Най-простата мярка е да се направи реорганизация на десните завои, където е възможно. Нашите експерти вече са направили преглед на трафика в града и има много места, където това е приложимо и безконфликтно.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
пловдивчанин

пловдивчанин

10.07.2019 | 13:34

Най-скапаният градски транспорт е в Пловдив! Никъде другаде няма от тези "училищни автобусчета", в които е крайно неудобно да се пътува както прав, така и седнал! Те са с личната протекция на кмета Тотев! Освен това, масово не се изпълняват курсове сутрин рано и вечер след 21 часа. Сигурен съм, че въпреки похарчените милиони за GPS- системи и електронната система за транпорта, или никой не следи изпълнението им или се прави че не ги вижда.

Отговори
4 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?