Бизнесът в помощ на местните традиции и култура

Монди Стамболийски подкрепя Община Стамболийски в отбелязването за важни събития, свързани с историята и традициите на града

Културното наследство винаги е имало ключова роля за съществуването на всяко общество. В днешния глобален свят ролята на културното богатство и традиции става още по-определяща за изграждането и поддържането на положителни нагласи в обществото по отношение на идентичност и самоопределяне.

Град Стамболийски отбелязва през месец май 2019 г. няколко годишнини, свързани с историята и културата на града. Културното средище на града - НЧ „Н. Вапцаров“, чиято  основна мисия е да развива и утвърждава духовни и културни ценности, да поддържа традициите и да осигурява тяхната приемственост от следващите поколения, чества своя 95-годишен юбилей. Една от най-добре развитите дейности в читалището, народните танци, също има специален повод за празнуване - 50 години от създаването на детски танцов ансамбъл „Южняче“. В продължение на половин век ансамбълът възпитава у младите поколения любов към народните танци и заразява с магията на българския фолклор, поддържайки живи местните традиции и обичаи.

„Южняче“ ме връща в моето детство. Мястото, което ме научи да ценя красотата на българския фолклор още в най-ранна детска възраст. Истински се вълнувам, когато виждам децата ни днес на онази същата сцена, да откриват магията на българския танц, която макар и години по-късно продължаваме да носим със себе си“, споделя Иванка Тумбалева - служител на Монди Стамболийски ЕАД. 

Запазването и популяризирането на културното богатство е част от усилията, които Монди Стамболийски ЕАД полага за изграждане и утвърждаване на положителен имидж в общността чрез поддържане на ползотворни взаимоотношения със заинтересованите страни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?