Следвайте ни

Златен Дионис за Pixels Регент от „Дефиле на младото вино“ в Пловдив  

Избата New Bloom Winery обра овациите на тридневния форум в Стария град

viber icon

Една от най-модерните изби у нас New Bloom Winery за поредна година спечели сърцата на журито на фестивала „Дефиле на младото вино“ в Пловдив. В рамките на XI-то издание на форума, винарната от град Съединение получи почетното отличие „Златен Дионис“ за своето младо вино от сорта Регент на марката Pixels.  

New Bloom Winery отглежда уникалния за страната немски сорт Регент, като местата за неговото засаждане са специално подбрани според наклон, слънцегреене, почви и т.н. Днес той дава много добри резултати в българския тероар, посочват експертите от винарната. Дори немските партньори са учудени от резултатите, които сортът постигат у нас. „Високата оценка, която получаваме от всички конкурси на национално и международно ниво, показва отличните характерристики на нашия регион, които обогатят качествата на гроздето и на виното“, споделят експертите от New Bloom Winery.

Избата, която се намира в град Съединение разполага с 6000 дка собствени лозови масиви в Тракийска низина - един от най-добрите винарски региони. Дългогодишни инвестиции в най-съвременна техника и съоръжения, качествени бъчви от френски дъб и модерни ферментационни съдове са само част от предпоставките за успеха на New Bloom Winery, но безспорно най-важният компонент за отличния краен продукт е екипът от технолози на винарната. В последните години избата е напълно реконструирана чрез инвестиция от 10 млн. лв. Екипът работи с над 14 различна сорта, сред които Совиньон блан, Шардоне, Каберне Совиньон, Мерло и другият уникален за България немски сорт – Дорнфелдeр.

Фестивалът „Дефиле на младото вино“ традиционно се случва през третия уикенд на ноември. С над 10-годишна традиция форумът се нарежда сред най-мащабните туристически събития в Община Пловдив. Събитието подкрепя и популяризира българското винопроизводство и традиционната българска храна. Началото е поставено с участието на 16 български изби в 6 възрожденски къщи в Стария град на Пловдив през 2009 година. Десет години по-късно празникът дава възможност на пловдивчани и гостите на града от над 50 държави от целия свят да се докоснат до историята и културата на Пловдив, опитвайки вкуса на цяла България. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?