Следвайте ни

Завод в Пловдив търси 110 работници

„Каст Футура БГ" има намерение да назначи още 110 служители до края на годината. Компанията, базирана в Южната промишлена зона на Пловдив, е специализирана в производството на части за бяла техника - термодвойки, горелки, керамични свещи, запалки, таймери и др. Работниците вече са около 500, след като в началото на годината съставът в едно от производствата беше удвоен.

Режимът на работа е двусменен, първите започват в 5.30 ч., а вторите завършват в 22.30 часа на 5-дневна работна седмица.

Транспортът от съседните населени места в извънработното време на обществения превоз е за сметка на работодателя. Заплати не се посочват, но от корпоративната фейсбук страница на компанията става ясно, че се раздават парични премии два пъти годишно, плюс ваучери за храна ежемесечно.

 


Обичайно ваучерите за храна са на стойност до 60 лева, защото само до тази сума не се облагат с данъци и осигуровки.

 


"Каст футура БГ" има подразделения в Пловдив и Горна Малина и е собственост на американската компания Robertshaw от края на миналата година. Тогава  цялата италианска група бе продадена.

Вяра Порязова

Журналист

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?