Следвайте ни

Заведенията искат удължено работно време

viber icon

Ресторантьори и собственици на заведения искат промяна в Закона за шума. Те настояват да бъде удължен крайният час за работа на открито през летния сезон с един час. Това означава те да затварят в 00:00 часа вместо 23:00 часа. Българската асоциация на заведенията (БАЗ) счита, че наказателната мярка "запечатване на обект" при неспазване на закона е крайна, и искат да бъде отменена.  Според тях допустимата норма на музика и шума в заведенията трябва да бъде вдигната на 100 децибела. Заложените в закона стойности са остарели, посочва бизнесът. 

От асоциацията ще търсят срещи и открит диалог с всички политически партии. Обръщаме се към тях да изпълнят своята отговорност към избирателите си и да дебатират с неправителствения сектор необходимостта от усъвършенстване на законодателството. Само така то ще бъде работещо и ефективно, настояват от БАЗ.

Приетият преди месец Закон за шума разбуни много бизнеса с ресторанти и заведения. Техни представители направиха дори акция пред прозорците на Министерския съвет под мотото "Няма да сме тихи".

Коментари (3)

Драган

20.07.2019 | 21:31

Беднотия,безработица,заведения пълни,на другия ден на работа....!!!!!!!

Отговори
10 0

Е де..

20.07.2019 | 21:06

В Чалгария може всичко! В Абсурдистан също! Ко са чудите?

Отговори
12 1

Те може

20.07.2019 | 19:25

Да поискат и да не затварят та да пълнят повече гушите ! Айде бе !!!

Отговори
12 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?