Следвайте ни

Затвори първата бензиностанция на ОMV в Пловдив. Израелци вдигат жилищен комплекс в имота

viber icon

Първата бензиностанция на OMV в Пловдив - на кръстовището на бул. „Дунав“ и Голямоконарско шосе, вече не работи. Знаковият обект, с който австрийската компания стъпи под тепетата преди 20 години, бе любимо място на много пловдивчани за срещи и раздумки. Вчера работници на фирмата изнасяха оборудване и част от инвентара на обекта, видя репортер на „Марица”.

  

През 2000 г. бензиностанцията бе вдигната с отстъпено право на строеж от тогавашния собственик на имота – „Филикон 97“ АД. По-късно целият терен от 52 дка на бул. „Дунав“ и Голямоконарско шосе е продаден на израелски инвестиционен фонд. От OMV явно не са се споразумели с новия собственик и това е наложило затварянето на бензиностанцията. Обектът спира да функционира поради изтичане правата на OMV върху имота, обясниха от компанията след запитване на marica.bg.

 

На мястото на някогашната консервна фабрика израелските инвеститори планират да изградят модерен жилищен комплекс. Първоначалната им идея била да направят МОЛ, но с днешна дата явно са преценили, че подобна инвестиция не би била ефективна. 

 

В момента от фонда правят анализи на пазара, проектирането ще започне догодина, научи от свои източници „Марица”. 

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Бе има

Бе има

15.07.2020 | 09:14

ли един читав архитект, ли друг ли някой специалист, който да вземе да анализира инфраструктурата и да каже може ли, не може ли да се строят "модерни жилищни комплекси", без изграждането на всеки нов кимизарник да е свързано със задължително изграждане/ремонт/разширение/реконструкция на ВиК, Ел., улици, детски градини, училища, поликлиники, безплатни паркинги, пречиствателни станции за сметка на "инвеститора". Само аз ли съм чувал за санитерно-хигиенни норми при строителство?

Отговори
6 1
!!!

!!!

14.07.2020 | 20:29

Там трябва да минава пътят за бул. Северен етап 3 !!!

Отговори
5 0
Писна ми

Писна ми

14.07.2020 | 17:44

Осрахте се с тези жилищни комплекси. Евреи , Араби, Турци . Всеки прави каквото си пожелае в града ни. Един аек не сте построили. Само рушите и за някой лев рушвет, позволявате безобразно застрояване.

Отговори
27 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?