46

Заради скъпите храни: Олинклузивът залязва, само закуска и вечеря в пакета

Множество хотелиери у нас се отказват от системата "олинклузив" заради поскъпването на хранителните продукти. В новите пакети, които предлагат местата за настаняване, към нощувката са включени само закуска и вечеря. Тенденцията посочи в свое интервю Павлин Косев, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Варна.

Много от хотелиерите споделят, че резултатите тази година не са постигнали техните очаквания, а основен фактор са увеличените разходи заради инфлацията, посочи той.

Неотдавна и туроператори отбелязаха, че олинклузив туризмът не е особено предпочитан през тази година. "При нас 60% търсят олинклузив, но другите 40% категорично отказват настаняване с олинклузив на Българското Черноморие и избират малки семейни хотели, които им предлагат опцията или само със закуска, или места без изхранване. Получаваме обратна връзка от нашите клиенти и установяваме, че като цяло тези, които са предпочели настаняване без изхранване и са избирали сами заведенията за хранене, са доволни от хотелската база и предоставените им услуги. Тези, които са избрали олинклузив, до голяма степен също са доволни, но определено с коментари относно качеството на храната", обяснява Светла Тагарева.

Най-често този начин на почивка избират семействата с малки деца, които искат да са сигурни, че изхранването ще бъде с разнообразни храни и почти непрекъснато ще има нещо „безплатно“ за хапване на малките.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?