Следвайте ни

Заради опасната навалица: Заплашиха „Джъмбо“ със затваряне

viber icon

Недупостимо е това което се случи вчера в един от магазините от веригата на "Джъмбо" в Пловдив. Има ясно и конкретно решение на Областния кризисен щаб за броя на посетителите във всеки хранителен и нехранителен магазин в Пловдив областта. Видно е от всички сигнали и снимките в социалната мрежа, че броят на посетителите не е бил контролиран и грубо е нарушено решението на Областния щаб. Това заяви областният управител Дани Каназирева.

Тя допълни, че при установен брой  на посетителите – 150, е видно, че те са много повече и е  надвишен този брой, както  и не са спазени противоепидемичните мерки.

„Затова ще поискам от РЗИ да бъде съставен акт и наложена санкция, а при следващо нарушение да бъде затворен магазинът. Съгласна съм с изразеното мнение от повечето граждани, че не може мерките да се спазват от едни,  да бъдат затворени заведенията и много други бизнеси и сфери,  а в същото време да има подобни случаи в магазините. Това  води до  риск мерките да не доведат до желания резултат, допълни Каназирева.

По думите и  днес проверките продължават, а  всеки един магазин трябва да спазва заповедта на Здравния министър и решенията на Щаба  за броя на посетителите.

Обастният управител обясни, че днес сутринта е провела разговор с управителя на магазин „Джъмбо“ и има уверението, че ще бъдат взети мерки  и посетителите вътре в магазина ще бъдат редуцирани, според решението на Щаба.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Марина

Марина

07.12.2020 | 13:35

Вместо да се ядосва те на хората, които не са ви затворили, насочете се към политиците, защото те отново наложиха това безумие. Ако бях на ваше място нямаше да плащам ток и вода, има как и откъде да взема.

Отговори
0 0
Не стреляйте по музиканта Той толкова умее

Не стреляйте по музиканта Той толкова умее

06.12.2020 | 21:21

Сега след Джъбо иде страшен мор Стотици милиони умрели Новото грипче можете направо да го кръстите Джъмбо Ко е тва Ковид Джъмбо това звучи гордо И си харчете парите Носете си новите дрехи да не ви ги носи някой друг И си покажете усмивките бре хора Защо ходите като прокажени Господ е рекъл Не си създавайте кумири Що им вервате на тия който ви вкараха в този Филм наречен Ковид само като масовка като статисти Сценария е лош

Отговори
6 7
Ванко 1

Ванко 1

06.12.2020 | 17:51

Здравке Каназирева пак ли пиари ? Оставка маааа

Отговори
5 3
Дуков

Дуков

06.12.2020 | 17:11

Само селяните от Цалапица Костиево и Радиново пълнят магазина!Да се довлекат цялото домочадие в магазина и започва блъсканицата и повечето са мазни мангасаряни!!!Затворете магазина да ги видим къде ще ходят - жалки мишки!!!

Отговори
9 2
пълен леш

пълен леш

06.12.2020 | 14:47

Аз бачкам в ресторантьорската сфера.От една година съм трайно безработен и на улицата защото ДЪРЖАВАТА е решила така.Естествено без никаква социална или финансова подкрепа.Въпроса е--Защо тея смра.дове от Джъмбо ще бачкат до откат ще се фрашкат вътре няколко хиляди мало.умници а аз ще стоя без работа щото видиш ли в ресторанта имало хора..Еми в Джъмбо кво има ?? Чайки ли ? Лицемерие до откат...Технополис,Техномаркет,Зора,Алати,Рила,Джъмбо ФУЛ МАКС и то НЕхранителни магазини....Ресторантите и хотелите локдаун и стотици хиляди българи на улицата безработни....Това е пълна анархия двоен аршин и лицемерие

Отговори
32 5
ДАДА

ДАДА

06.12.2020 | 14:43

ЗАТВАРЯЙТЕ ГО ТОЯ КИ.РЛИВ МАГАЗИН И ИЗХВЪРЛЯТЕ ТЕЯ ВИЗАНТИЙЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ БЕ

Отговори
27 1
Дуков

Дуков

06.12.2020 | 17:09

Гледай тебе да не те затворят някъде!!!

Отговори
4 10
Коко

Коко

06.12.2020 | 14:37

Защо този магазин не е затворен веднага от РЗИ и Полиция.

Отговори
23 1
Безсрамна

Безсрамна

06.12.2020 | 15:03

Тази пак говори глупости, проверката трябваше да е преди празника. Уволнете тази лъжлива и алчна жена.

Отговори
17 0
Юлия

Юлия

06.12.2020 | 13:57

Няма какво да го умувате. Нарушение, и то дръзко, ЗАТВАРЯНЕ. Само едно не разбирам. Всички реват, че нямат работа, че са без заплати, а на практика тълпи от купувачи. Доколкото знам там стоките не са без пари.

Отговори
34 4
васил

васил

06.12.2020 | 13:54

Данче, от това няма смисъл. Там трябваше да има инспектор и полицай и да го затворят веднага. Късно е чедо за китка...убихте лекарите некадърници

Отговори
33 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?