Следвайте ни

Заради борчове за милиони: Продават на безценица вилната перла на Язови в Марково

viber icon

Част от грандиозния незавършен жилищен комплекс в Марково  - „Ди енд Ди Вилидж“, който е един от последните проекти на покойния строителен предприемач Димитър Язов, се продава на безценица от синдик. 28 от общо 62 имота на вилното селище ще се разиграват като цяло на публичен търг на 25 ноември. Началната цена е 3 163 600 лв., което е  80% от пазарната цена.

Техен собственик е обявената през 2014 г. в несъстоятелност компания „Ди енд Ди Вилидж” ООД, със съдружници Мирослав Язов и Шимон Сарфати.  Язов младши поема бизнеса на баща си след кончината му през 2012 г. Преди това фирмата е теглила кредити срещу ипотека от „Банка Пиреос България“ АД с правоприемник „Юробанк България“ – основен кредитор и инициатор на производството по несъстоятелност, както и от„УниКредит Булбанк“.

Задълженията към банковите институции са над 14 млн. лв., отделно има и към частни лица, които са купували имоти на зелено. Фирмата дължи и на данъчните близо 1,5 млн. лв. Справка в ДАКСИ показва, че последната й дейност е била през 2013 г., с нетни приходи от продажби в размер на 176 000 лв. , а две години по-рано е обявила приходи за  8 190 000 лева.  Мирослав Язов не бе открит за коментар. Той е втори братовчед с кмета на район Южен Костадин Язов, но никога не са имали общ бизнес.

Вилният комплекс „Ди енд Ди Вилидж“ включваше два етапа на строителство-  първоначално изграждане на 62 броя къщи и 7 броя 5-етажни жилищни сгради с апартаменти, като предвидения общ брой апартаменти бе 163, с разгърната площ 29 500 кв. м. Вторият етап включваше довършителни дейности, както и обособяване на социален кът с детска площадка и обслужващите комплекса помещения като аптека, денонощен супермаркет, магазини и други.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

КОЧО

КОЧО

19.11.2020 | 17:14

И КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ,А???ВАСЕ МИ Е ТАЯ ЗА ИМОТИТЕ НА ТОЯ ИЛИ ОНЯ-ПОРЪЧКОВА СТАТИЯ.

Отговори
6 11

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?