Следвайте ни

Асеновградската фирма "Запрянови - 03" се опари със зоопарка

viber icon

Асеновградската  фирма "Запрянови - 03" преди време беше предизвикала завист сред предприемачите с бляскавия си възход в Пловдив  като изпълнител на крупни обществени поръчки, възлагани от  местната власт.   Първият обект, който впечатли  местния бранш, беше детската ясла в "Тракия", изградена  по договор с общината за  кратко време - само за десет месеца, при това - с добро качество.

Оттам нататък се заредиха поръчки една от друга по-съблазнителни  - реконструкцията на Цар-Симеонова  градина, реализирана за 7 млн. лева със средства по оперативна програма "Регионално развитие", изграждане на  нов парк на ул. "Богомил" и на зоологическа градина, за която бяха планирани 4,6 млн. лева от общинския бюджет. 

Строителството на зоопарка беше спряно преди четири години след обръча от прокурорски преписки и съдебни дела,  в които  попадна бившият кмет Иван Тотев, а подир него и строителната фирма.  Финалът на тази сага не е много ясен, затова категоричното решение на новото ръководство на града е прекратяване на договора със "Запрянови - 03" и насрочване на нов търг, след като се изчислят щетите за четири години престой. В зоопарка  дотук са вложени 4 млн. лева.

Последният обект, изпълнен от "Запрянови - 03" по договор с Община Пловдив, е основен ремонт и саниране на ДЯ "Детски смях" в район "Централен". Забавачката беше предадена под ключ преди няколко месеца. 

Въпреки несгодите фирмата спечели държавни поръчки в Министерството на образованието за ремонт  на учебни заведения. Във Велинград и  Садово има договори за  детски градини, в Айтос - за рекултивация на сметището.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?