71

Започва кандидатстването за Академия за местни предприемачи 7.0, част от програмата „Забавно лято, грижовна есен“

До сега 25 проекта са подкрепни с финансиране в размер на 163 000 лева. В тазгодишното издание наградният фонд вече е 35 000 лева

До 23 октомври предприемачи с бизнес идеи от тютюнопроизводителните региони могат да кандидатстват в тазгодишната Академия за местни предприемачи 7.0. Обучителната програма е специално създадена за хора с предприемачески идеи от районите на Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра и се реализира от Център "Ринкър" към фондация „Бикоуз – в помощ на благотворителността“ с финансовата подкрепа на Филип Морис България като част от програмата за социална отговорност „Забавно лято, грижовна есен“. Единственото условие към участниците е да имат идея за стартиране или развитие на устойчив бизнес в един от посочените тютюнопроизводителни региони.

Ето какво споделят някои от финалистите в предишното издание на Академията за местни предприемачи Candivs Candles: „В Академията на Ринкър поставихме истинските основи на нашия бизнес.“ Те са превърнали хобито си в бизнес, изработвайки ръчно ароматни свещи, създадени от натурални восъци и вдъхновяващи аромати със специални послания.

Академията ми помогна в доста аспекти още от запознанствата и обмяната на опит с останалите участници, с лекторите и с журито. Цялото преживяване беше много положително и изпълнено с емоции! Разбира се, това че сме част от победителите, които получиха безвъзмездно финансиране, е огромна помощ, тъй като това даде старт на реализирането на нашата идея. Предварителните ми нагласи също бяха положителни, някак знаех, че няма да съжалявам. И това излизане от зоната на комфорт определено се случи по най-добрия начин.“ – заявяват класираните на трето място Симона Боева и Румен Боев от Хасково, които в миналогодишното издание спечелиха 6 000 лв. за техния проект „Усмихнатите творения“ – ръчно изработени индивидуални подаръци за деца и възрастни.

Проектът “Вавакада” от Силистра е големият победител от Академия за местни предпримачи 6.0 с награда от 10 000 лв. Зад това необичайно име стоят Владислав Костов и Даниела Костова - брат и сестра, които съчетават високотехнологично 3Д принтиране и принципа на кръговата икономика в родния си град. Бизнес моделът им е с напълно затворен цикъл - от събирането на пластмасови бутилки, през шредиране и гранулиране на събраната пластмаса, производство на филамент и изработка на нови арт материали от рециклирана пластмаса.

Участието в Академията за местни предприемачи е безплатно, а кандидатстването става чрез попълване на онлайн формуляр https://forms.gle/v1jsTSnHWQNhRh889 до 23 октомври 2023. Одобрените кандидати ще участват в поредица от практически насочени обучения с ментори с дългогодишен бизнес или преподавателски опит. По време на обученията ще бъдат разработени  бизнес планове на проектите, ще има дискусии на тема продажби, маркетинг и съвместно ще бъдат подготвени презентации за представяне на проектите пред журито на програмата, което ще определи победителите в Академия за местни предприемачи 7.0.

Разходите на избраните участници за път и настаняване по време на обученията, които ще се проведат в София, ще бъдат изцяло покрити от организаторите. Представянето на най-добрите идеи пред журито на Академията и определянето на големите победители ще се състои на в края на месец януари 2024 г.

Както и в предишните шест издания на Академията за местни предприемачи, наградният фонд се предоставя от Филип Морис България,  като тази година дори е увеличен до общ размер от 35 000 лв. 

През септември и октомври екипът на Център "Ринкър" ще проведе поредица от информационни срещи на място в различни градове от регионите на програмата, за да улесни потенциалните кандидати. Експерти ще представят програмата, ще разкажат какво включва обучението, какви бизнес проекти ще бъдат насърчавани и ще отговорят на въпроси. Едновременно с това ще бъдат проведени и два уебинара, които ще дадат възможност на желаещите да зададат своите въпроси дистанционно.

Повече информация: https://www.rinkercenter.org/bg/accelerators/akademia-za-mestni-predpreimachi-2023.html

Кандидатствай тук: https://forms.gle/v1jsTSnHWQNhRh889

Последвайте нашата Facebook страница: https://www.facebook.com/RinkerCenter/

 "Академия за местни предприемачи" е специално създадена за хора с предприемачески идеи от тютюнопроизводителни региони в страната – областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра. Осъществява се от Център за предприемачество и обучения "Ринкър" към Фондация BCause с финансовата подкрепа на Филип Морис България като част от програмата "Забавно лято, грижовна есен 2023".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата