Следвайте ни

Зам.-кметът Илия Кирчев: Истинският удар върху хазната на Пловдив ще е догодина

viber icon

Истинският и тежък удар върху общинския бюджет, породен от кризата с коронавируса, ще е през 2021 година. Тази тревожна прогноза през "Марица" направи зам.-кметът на Пловдив Илия Кирчев, който отговаря за общинските финанси. Според него малкият бизнес, хотелиерството, транспортът, туризмът и имотният пазар ще се възстановяват поне една година от кризата, предизвикана от  COVID-19. А това са все браншове, на които градската хазна разчита за приходи. Дори да отворят след месец-два, хотелите няма да заработят скоро на пълния си капацитет. В началото няма да има групови пътувания, а именно те са най-важният за културния туризъм, на който Пловдив много разчита, коментира Кирчев. Затихващият имотен пазар и намаляващите покупки на автомобили пък ще намалят приходите от данък придобиване. 

Чакат ни трудни времена и вероятно ще се наложи да затегнем здраво коланите, за да вържем бюджета, защото общината не може да спре да плаща заплатите, нито да ограничи комуналните услуги или разходите за екология, образование и за общинското здравеопазване, каза Кирчев. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

лимбо

09.05.2020 | 12:03

Избират си и общински омбудсман, който уж независим и посредничи за решаване правата на гражданите , а по същество гони хората - да се откажат и не дразнят слуха им, зер винаги има много важни дела и не остава време за дреболии.

Отговори
0 0

Съгласни сме

08.05.2020 | 10:02

Затегнете коланите! Имате пълната подкрепа на пловдивчани. Да питаме: ще съкратите ли многобройните началник-отдели, секретарки, пиарки? Защото като влезе човек в Общината и се "наслади" на тези кадри, заети с нищоправене, му се отщява да ви плаща!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?