Следвайте ни

Задава се най-скъпият развод в историята

viber icon

Харолд Хам е 13-ото дете на изполичари, който в определен период от кариерата си контролира повече петрол, от който и да е в света, ако не е крал или диктатор.

Така, от момента, в който миналата година излиза новината, че Хам и неговата съпруга, с която са женени от 25 г., се развеждат, очакванията на Уолстрийт бяха, че той ще срещне отпор за парите и компанията си, разкавза profit.bg. Само че не отпор като този.

По делото Хам срещу Хам, което се води на закрито в съд в Оклахома, едно от най-големите лични състояние в света е блокирано в безкрайно лутане между причина и ефект.

 

Дали г-н Хам е станал един от 50-те най-богати в света заради чист късмет или всичко това е плод на здрава работа?

 

През февруари съдия Хауърд Харалсон отсъди, че делът на Хам в Continental Resources е лична собственост. В крайна смертка г-н Хам основава компанията през далчената 1967 г., две десетилетия преди да се ожени за адвокатка с кафяви очи на име Сю Ан. Стойността на Continental обаче нараства четири пъти в последните години, създавайки 17 млрд. долара стойност, според икономически анализ на правния екип на съпругата му. Този документ бе обявен публично от съдия Харалсон и в следващите няколко седмици той планира да разпредели тези 17 млрд. долара във основа на това какво, според него, ги е създало – работата на г-н Хам или благоволението на майката Земя, или, най-вероятно, някаква комбинация между двете.

 

Резултатът представлява една Шекспирова драма, според адвокат, запознат с делото. В един ъгъл на ринга имаме бизнесмен, който твърди, че всичките 17 млрд. долара са плод на чист късмет, а в другия е неговата съпруга, която от години не живее с него и според която всичките 17 млрд. долара са в резултат на неограничената мъдрост на нейния съпруг.

 

Това е битка, която може да се окаже най-скъпият развод в историята на браковете. За да надмине отсъдените през май 4.5 млрд. долара в полза на бившата съпруга на руския милиардер Дмитрий Риболовльов, г-жа Хам ще трябва да получи около една четвърт от състоянието на г-н Хам.

 

Само с 3 млрд. долара г-жа Хам ще изпревари Опра Уинфри и ще влезе в класацията на 20-те най-богати жени в САЩ.

 

Много правни специалисти очакват тя да направи точно това, когато делото приключи през есента. Семейство Хам нямат предбрачен договор, имат три деца и близо три десетилетия по-късно твърденията на г-н Хам, че всичко в живота му е плод на чист късмет, просто няма да минат.

 

Уолстрийт също не изключва възможността г-н Хам да понесе огромна загуба. В деня, в който стана ясно, че той се развежда през миналата година, цената на акциите на Continental падна с 35, след като месеци наред бе нараствала. Лесно е да се разбере защо Хам е пионер в петролния бизнес. Той е първият, който извлича печалба от фракинга в Северна Дакота. Неговата компания остава най-големият наемател на петролното поле Bakken. В последните години цената на акциите на Continental е скочила с 1 000%, според Reuters.


Прочети повече на: http://profit.bg/news/Tova-mozhe-da-se-okazhe-naj-skupiyat-razvod-v-istoriyata//nid-127505.html

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?