71

Заблуждават ли ни с ниските цени на великденски стоки

Предлагат се продукти с изтичащ срок на годност или в срок, но негодни за консумация поради неправилно съхранение в обекта, алармират от "Ние потребителите"

 

Цената на великденските стоки трябва да е ясно обозначена и поставена в непосредствена близост до артикула, за който се отнася, независимо от това колко е голям или близък по вид до останалите. 

Това припомня Габриела Руменова от "Ние потребителите" във връзка с ежегодните нелоялни практики в този период от годината.

Заради по-големия поток от клиенти управителите на магазините трябва да положат допълнителни усилия да следят стоките в търговските зали да се намират на правилните си места, а клиентите да се стараят да не ги разместват. Така ще се намали рискът от неумишлени заблуди относно цените.

Когато в един търговски обект се предлагат няколко вида козунаци, при разместването им потребителите могат да останат с погрешни впечатления за цената. В секторите за великденски стоки често има една-две с промоционални етикети, а останалите са на редовни цени. Това се случва всяка година и включва и козунаците, при които разликата в цените може да е в пъти“, казва Руменова.

По думите ѝ търговците често прикриват зад съобщенията за намаление различни дефекти на стоките.

„Предлагат се продукти с изтичащ срок на годност или в срок, но негодни за консумация поради неправилно съхранение в обекта. Имали сме сигнали и за препакетирани стоки с нови дати. Когато говорим за храни, това може да е много рисково“, коментира експертът и посъветва при покупки да не забравяме да следим не само цената, но и характеристиките на продуктите, наличието на задължителните маркировки, данни за производител и вносител, както и останалите важни елементи на сделката.

Препоръката е потребителите да се въздържат от покупки на хранителни стоки със съмнително ниски цени, както и винаги да проверяват маркираните на касовата бележка артикули и цените им с реално закупените още на касата преди да платят.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Промоция: На този пазар черешите направо са за без пари СНИМКИ

Промоция: На този пазар черешите направо са за без пари СНИМКИ

05.05.2024 | 12:35

https://blitz.bg/regioni/promotsiya-na-tozi-pazar-chereshite-napravo-sa-za-bez-pari-snimki_news1016427.html

Отговори
2 0
Ниски цени

Ниски цени

04.05.2024 | 13:52

На най-големите боклуци,един хубав козунак е 8лв.за 1,70 той ще е направен от хлебарки и скакалци!!! Евтини стоки няма дори боклука е скъп!!!

Отговори
1 2
Спокоен

Спокоен

04.05.2024 | 12:00

Вчера купих от едно магазинче на Събота пазара срещу Църквата яйца на 40 ст. (Четиридесет стотинки!) броя. Пазя си касовата бележка! Предният ден по телевизиите ме убеджаваха, че яйца ПОД 55-60 ст. НЯМАЛО! Е, как да вярвам на продажните медии?

Отговори
5 0
Че то и в Кауфланд продават кора 20 яйца за 7 лв-35ст/бройката

Че то и в Кауфланд продават кора 20 яйца за 7 лв-35ст/бройката

05.05.2024 | 11:44

Но май са внос,но пък бели и големи

Отговори
2 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?