Следвайте ни

За пример: Наша фирма се модернизира с нова производствена линия

viber icon

Модернизация на производствения процес предвижда пловдивското дружество „Метал ин“ ЕООД. В базата си на ул. "Асеновградско шосе" 1 ще изгради нова линия за алкално електролитно поцинковане (галванизация) на стоманени изделия. Инвестиционното предложение е внесено в Регионалната инспекция по околната среда и водите. Целта е затваряне на производствения цикъл на дейността. Имотът, в който ще се реализира проектът, е с площ 15 075 кв. м. Новата линия ще е разположена в съществуваща монолитна сграда на територията на имота.  

"Метал ин" ЕООД е основано през 1985 година от Милка и Юрий Йорданови. Основният предмет на дейност на семейната фирма е производство на разнообразни метални изделия от легирани стомани, неръждаема стомана, месинг и алуминий. През 2002 г. съпрузите купуват част от вече приватизирания Механичен завод в Пловдив, обявен в несъстоятелност, и поемат всички дългове на предишния собственик. В хода на развитие се повишава конкурентната способност на фирмата. В производството се въвеждат съвременни високопроизводителни машини, което дава възможност за предлагането на продукти с високо качество на конкурентни цени. В момента 80% от продукцията е ориентирана за експорт към Франция, Холандия, Италия, Германия и Австрия.

Въвеждането на новата линия е поредната инвестиция на фамилията. През 2016 година там бе изградена линия за дисково рязане на тръби и пръти, линия за прахово боядисване, фреза за петосна обработка на корпусни детайли и хидравличен абкант (за огъване на ламарини) с цифрово-програмно управление. Тогава размерът на инвестицията бе за 1 079 200 лв., от които 749 936 лв. безвъзмездни по линия на програма "Иновации и конкурентоспособност".  

Компанията е изпълнила проект и за енергийна ефективност на стойност малко над 1 млн. лв., от които над 513 хил. субсидия по програма "Конкурентоспособност".

По данни на НОИ във фирмата работят около 70 ​души. За последните 10 години дейността е във възход, показват резултатите от годишните отчети. От 2011 до 2019 г. приходите нарастват, като за миналата година нетните приходи от продажби са в размер на 5 239 000 лв.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?