4232

За поредна година Sensata Technologies организира Отворени врати за ученици и студенти в Пловдив, които „срещна“ с автомобилния бизнес

Една от популярните практики в насочването на младите хора в професията, която се утвърждава във времето от редица университети и представители на бизнеса, е провеждането на Дни на отворени врати. Добър такъв пример е технологичната компания за производство на автомобилни сензори – Sensata Technologies. Тя отвори вратите за близо 120 студенти и ученици от началото на годината. Част от тях бяха гости на нейния производствен център в Пловдив – в рамките на поредица от посещения, които традиционно се провеждат всяка пролет и есен. Целта на инициативата е служители от екипа да разкажат за дейността на компанията от първо лице, като по този начин помогнат на младите хора да вземат решение за посоката на професионалното си развитие. 

На поканата на компанията се отзоваха ученици от Професионалната гимназия по електроника и електротехника (ПГЕЕ) - Пловдив, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски" и Технически университет – София, филиал Пловдив. Гостуващите ученици и студенти успяха да се запознаят отблизо с дейността на Sensata в България, както и глобалния ѝ опит по проекти. Те преминаха през производствените отдели в Пловдив, където понастоящем работят над 800 служители. 

Темата за професионална реализация е още по-ключова за завършващите студенти, за да знаят накъде да насочат своите усилия и подготовка още от студентската скамейка. Бъдещите инженери имаха възможност да поговорят отблизо и с представители от мениджмънта на компанията. От Sensata споделят, че някои от  специалистите, които работят в момента в завода, се присъединяват към екипа тъкмо след „Дните на отворени врати“.   

Този тип срещи на живо в производствената и административна структура на голямата компания със сигурност дават шанс на посетителите да отговорят на всички свои въпроси – от стажантската програма на Sensata, до условията и изискванията на работата на постоянно заетите служители, както и възможностите за тяхното дългосрочно развитие. 

Част от инициативите на Sensata  в подкрепа на младите хора в Пловдив е и Дуалната програма на обучение. В нея компанията продължава да участва съвместно с „Професионална гимназия по електроника и електротехника“ и Професионална гимназия по транспорт „Гоце Делчев“. По време на обучението, от есента учениците от 11 и 12 клас ще прекарват няколко дни в седмицата в компанията, участвайки в реални проекти в рамките на една пълна учебна година. Практическите занимания на място със сигурност ще им помогнат да се запознаят отблизо с изучаваната специалност и да вземат решение за своето бъдещо развитие.  

Говорейки за пътя, който предстои да поемат завършващите младежи, големите компании като Sensata предлагат  възможност да финансират тяхното висше образование и да започнат работа при тях, за да приложат на практика натрупаните знания. Тази подкрепа би могла да стимулира допълнително младите специалисти – както за придобиването на по-висока образователна степен (бакалавър или магистър), така и за реална професионална реализация. 

Служителите в компанията имат възможност за допълнителна квалификация и специализация. Тази практика е част от глобалната програма на Sensata Technologies за подпомагане постоянното учене и развитие на екипа, наречена “Grow in Sensata”. Всяка година между 10 и 15 специалисти получават възможност да надградят или придобият нова образователна степен, след покриване на определени критерии за добро представяне и поне година трудов стаж в компанията. За целия екип са разработени над 11 000 дигитални обучения, които са свободно достъпни и могат да бъдат завършени по всяко удобно време. Тези цифрови трейнинги развиват междуличностни, както и лидерски, бизнес и технически умения.

Информация за свободните позиции в Sensata можете да намерите тук: Careers (myworkdayjobs.com)

 

       За Sensata Technologies:

Sensata Technologies е глобална компания за индустриални технологии, която се стреми да създаде по-чист, по-ефективен, електрифициран и свързан свят. Чрез широкото си портфолио от сензори, компоненти за електрическа защита и сензорни решения, доставящи ценна бизнес информация, Sensata помага на своите клиенти да посрещат все по-сложни изисквания на инженерната и оперативната си дейност. С повече от 21 000 служители и глобални операции в 16 държави Sensata обслужва клиенти на пазарите на автомобили, тежкотоварни и офроуд превозни средства, индустриални и авиокосмически продукти.

Sensata Technologies оперира в България повече от десет години и играе ключова роля в развитието на индустриалната култура у нас, като привнася нови технологии, развива специфична инженерна и бизнес експертност. Компанията присъства у нас с производствените си бази в Ботевград и Пловдив, бизнес-център и тестова лаборатория в София, офиси в Бургас и Варна, което заедно с близо 4 000 служителя прави България най-голямата европейска локация на компанията. 

Научете повече на https://www.sensata.com/и следвайте Sensata в LinkedIn, Facebook, Twitter и Instagram.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?