49
Следвайте ни

„Юрий Гагарин“ АД с ръст на приходите и печалбата за деветмесечието на 2021 г.

viber icon

На фона на ковид пандемията пловдивският производител на многоцветни печатни опаковки и етикети от картон и хартия – „Юрий Гагарин“ АД, бележи добри финансови резултати. 

Приходите и печалбата за деветмесечието на 2021 г. спрямо същия период на предходната година са нараснали. Това сочат цифрите в междинния консолидиран отчет на дружеството, представен на Българската фондова борса и Комисията за финансов надзор.

За периода 1 януари – 30 септември 2021 г. приходите от продажба на продукция са в размер на 64 003 000 млн. За същия период на 2020 г. са 60 362 000 лв. , а печалбата е 2,5 пъти повече в сравнение с предходната година. 

Изделията от картон и хартия, както и филтрите за цигари и филтри се реализират както на вътрешния, така и на външния пазар. 

Добрият финансов резултат е постигнат паралелно с покриване на задължения по лизинг, банкови заеми, търговски задължения, данъци, разходи за амортизация, персонал и др.  

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Работник

Работник

13.01.2022 | 09:58

За персонал дума да не става! Към персонала никакви задължения не са изплатени!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?