Следвайте ни

Югът бие по цени Севера: 4 бона за каравана на брега

viber icon

На 4000 лева се вдигна цената за поставяне на каравана на къмпинг край морето. Това е таксата, обявена на сайта на "Градина", който се води като най-предпочитаното място за почивка на звезди от шоубизнеса, бягащи от Слънчев бряг и ол инклузив. Толкова струват местата на първа линия, които са почти на пясъка и на метри от морето. На по-задните позиции цените падат и до 2500 лева.

 

На един от най-хубавите плажове по Черноморието ни може да видите куп знаменитости от БГ сериалите, с които народонаселението е изкарало зимните вечери пред телевизорите. Удоволствието да съжителстваш, макар и за кратко, с тях очевидно е вдигнало и цената.

 

Срещу въпросната сума поставяш караваната си за целия сезон, който при този вид туризъм е значително по-дълъг. Полага ти се едно паркомясто плюс малък парцел за тента, под която се монтира един цял хол плюс кухня. Ако караваната е близо до морето, може изобщо да не ползваш платената сянка на чадърите и пластмасовия лукс на шезлонгите.

 

С 1000 лева по-малко струва мястото в един от многото къмпинги, които са изникнали върху някогашния "Смокиня". След демократичните промени земята бе върната на някогашните собственици или на тарикати, представили документи за собственост от преди 9 септември 1944 г. 

 

Тук-там все още витае духът на зрелия социализъм с несъборените подобия на бани и тоалетни, от които се носи аромат на Източните Балкани. Това обаче се понася, тъй като плажът и баровете върху него са сред най-хубавите по Черноморието.

 

Легендарният къмпинг "Арапя" също е разпарчатосан след приемането на закона за връщане на земята в реални граници през 1992 година. Сега някогашният тих и вълшебен залив заприличва на мегаполис през лятото. Арапя е само местността, а на нея има поне 30 парцела, които се наричат къмпинги. На по-отдалечените места  можеш да намериш място за целогодишно пребиваване на каравана и за 1500 лева. В тази сума влиза и охраната <210>. 

 

Доста по-евтино е на къмпингите на Северното Черноморие, но и там сезонно поставяне на каравана няма да излезе под 1000 лева.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Батко

08.07.2019 | 12:40

Колко трябва да си тъп, за да отсядаш на българското черноморие ?!

Отговори
1 0

Бб

07.07.2019 | 13:50

Преди 50 години по морето беха най-сиромаси те хора то няма никакъв поминък благодарение на комунистите жив аха малко че научиха хората да почиват на море

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?