Следвайте ни

Взимаме заем от държавата, за да си платим сметките

viber icon

Всеки трети одобрен за безлихвен държавен заем до 4500 лева ще плаща с парите комунални сметки и ще покрива разходи за нормален живот. Това показва проучване, проведено от финансовия сайт „Моите пари“. Други 30% от бенефициентите споделят, че средствата ще им бъдат необходими за рефинансиране или частично плащане на вноски по други банкови кредити, карти или лизинги. В това число влизат и задълженията по бързи кредити. Немалка част от анкетираните са посочили като причина „образование и квалификация“ и „съживяване на собствения бизнес“. Проучването подкрепя и данните на ББР към 15 юни, според които безлихвените кредити масово се вземат за максималния срок от 5 години. 

Голямото предимство на безлихвените заеми е ползването на гратисен период - от 6 до 24 месеца. Половината от лицата в проучването са посочили, че ще се възползват от гратисен период между 6 и 12 месеца, а останалите - между 12 и 24 месеца. 

Отказите по безлихвените кредити към 15 юни бяха 31% от общо поисканите. Като основни причини за отказите са невъзможност да бъдат осигурени и представени всички необходими документи и лоша кредитна история.

Към миналата седмица са одобрени кредити за 40 милиона лева, сочи справката на ББР. Правилата, по които се отпускат те, претърпяха промени, с което се разшири обхватът на програмата. Включиха се и още търговски банки като партньори. По мярката може да се кандидатства до края на 2020 година. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки. 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

mrs flora stanley

mrs flora stanley

14.07.2020 | 16:06

СЕРТИФИЦИРАНЕ И ЛЕГИТА НА КОМПАНИЯТА Имате ли нужда от личен заем? Имате ли нужда от заем? Имате ли нужда от заем за плащане на сметки? Имате ли нужда от заем, за да започнете бизнес? Имате ли нужда от заем, за да инвестирате във вашата страна? Ние предлагаме всички видове заеми с много ниска лихва, ако проявявате голям интерес, свържете се с нас по имейл [email protected] ИЗПЪЛНЕТЕ ФОРМАТА НА ЗАЕМАТА: Име: Сума на необходимия заем: Продължителност: Пол: Месечен доход: Държава: Цел на кредита : Свържете се с нас [email protected] или ни добавете на WhatsApp +1(213)861-2855 за повече информация

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?