Следвайте ни

Дворът на хотел "Империал" се превърна в паркинг за тирове

viber icon

Дворът на хотел "Империал", който в последните 8 години се пукаше по шевовете, днес е пуст. Вместо колите на стотиците участници в неспирните обучения и семинари по различни обществени поръчки и някой и друг случайно нощуващ, сега зад оградата са паркирани тировете от транспортната фирма на Георги Тотев.  

Бизнесите на фамилия Тотеви видимо са в сериозен застой покрай извънредното положение в страната. Още преди пандемията от COVID-19 да​ избухне у нас, грандиозният жилищен проект "Каменица Хилс" напредваше бавно, макар сред брокерите да се говори, че инвеститорът Георги Тотев е продал на зелено голяма част от комплекса още докато брат му Иван беше кмет на Пловдив. 

От средата на март е затворен и семейният хотел "Империал", в който по традиция бяха настанявани всички официални гости, идващи по служебна линия в града, докато Иван Тотев беше кмет. Ресторантът на хотела беше един от най-предпочитаните за семейни тържества и сватби, но сега и той е ударил кепенците.  

Явно кризата е ударила и най-новия бизнес на кметската фамилия - транспортните услуги и логистиката, в които братът на бившия градоначалник влезе ударно преди време. Придобитата за 200 000 лева ​от Георги Тотев "СТ Лог" ЕООД в началото е разполагала с 30 камиона, но според запознати с транспортния бранш под тепетата към днешна дата те са много повече.

Голяма част от автопарка на фирмата не извършва курсове към момента и явно базата на транспортната фирма на Тотеви не успява да побере всички влекачи и камиони, с които "СТ Лог" разполага, защото от няколко седмици дворът на затворения хотел "Империал" се е превърнал в тир паркинг. 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?