71

Всички 30 чешми от конкурса „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“ вече са реновирани

Инициативата „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“ за реновирането на обществени чешми с минерална и изворна вода в България приключи, като всички 30 чешми в различни краища на България вече са ремонтирани с финансовата подкрепа на „Девин“ ЕАД.

Конкурсът, в който можеха да участват всички общини в България, бе обявен на 22 март 2022 г. – Световния ден на водата, и се осъществи съвместно с Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Включиха се 54 общини с 84 чешми. От тях бяха класирани 30 проекта за реновиране на естествени източници на минерална и изворна вода. Инициативата е по повод годишнината на компанията като един от стожерите на устойчивия бизнес у нас.

„Вече 30 години изграждаме доверие във всяка капка вода, която достига до хората чрез нас. И във всяка наша дейност много държим на конкретните резултати и затова сме толкова щастливи, че 30 чешми в България започват нов живот. Всяка от тях носи своя история, затова този проект е послание за възродената традиция и за възстановената връзка на хората с природата“, отбеляза Борислава Налбантова, изпълнителен директор на „Девин“ ЕАД.Този вдъхновяващ проект е пример за новите измерения на лидерството. Като пазарен лидер се чувстваме ангажирани постоянно да „връщаме жеста“ на обществото и природата, за да съхраним един добър свят за бъдещите поколения. Изключително сме благодарни за активното съдействие на Националното сдружение на общините в конкурса. Надяваме се да можем да превърнем това начинание в традиция“, допълни тя.

Инициативата е част от дългосрочния ангажимент на „Девин“ - „Извор на промяна 2025“, чиято цел е положителното влияние върху заобикалящата среда. По-рано през тази юбилейна за „Девин“ година компанията получи сертификата B Corp: световно признание за положително и значимо въздействие върху околния свят. Сертификатът се присъжда на компании, които отговарят на най-високите стандарти по отношение на социалните и екологични показатели, прозрачност и отговорност.

 

За „Девин“ ЕАД

От създаването си през 1992 г. „Девин“ ЕАД е лидер на пазара на минерална и изворна вода в България. Изворите и мястото на бутилиране се намират в екологично чист район в региона на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – натурална минерална (негазирана, газирана и обогатена с витамини) и изворна вода. Фирмата е ексклузивен дистрибутор на енергийните напитки Red Bull и плодовите сокове Granini за България.  

„Девин“ ЕАД е отговорна компания, която инвестира в икономическото, социално и културно развитие на обществото чрез инициативи, насочени към регионалното развитие, опазването на околната среда и образованието. 

От 2017 г. компанията е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) и Франция.

От 2021 г. „Девин“ ЕАД е сертифицирана въглеродно неутрална компания с валидация, издадена от международната консултантска организация по климата CO2logic и утвърдена от акредитирания и независим сертифициращ орган Vinçotte. „Девин“ ЕАД е първата българска компания за бутилирана вода, която постига въглероден неутралитет както на ниво компания, така и на ниво продукт.

Компанията притежава престижния сертификат Great Place to Work® – най-високото отличие за работодателска марка и отлично работно място в международен план.

От март 2022 г. „Девин“ ЕАД е носител на престижния сертификат B Corp, който отличава компании, отговарящи на най-високите социални и екологични стандарти и поемащи дългосрочен ангажимент за положително въздействие върху обществото.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?