Връщаш стар хладилник, взимаш нов със 120 лв. кяр

Фирми прибират от дома уреди

Бартер „старо за ново" спестява между 60 и 140 лева от цената на уреди за дома. Офертата тръгна от няколко дни в търговска верига „Технополис", която има договор с организацията за оползотворяване на отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване „Елтехресурс" АД. Подобни отношения компанията има и с „Метро" в Пловдив. Там връщането на стар уред урежда 30-процентна отстъпка от цената на нов.

Ако клиент реши да се отърве от стария си хладилник и да купи нов енергоспестяващ „Либхер" от Технополис, ще спести 120 лева. Редовната цена на бялата техника е 869 лева, а „еко офертата" е за 749 лева. „Елтехресурс" има ангажимент да спести хамалогията на пловдивчани.

Чрез свой регионален представител компанията взима от посочен адрес старата техника и транспортира на същото място новия хладилник. Събраните домакински уреди се складират в депо в Асеновград и след това се извозват в София. По същата схема търговската верига продава с 80 лева по-евтин 26-инчов телевизор „Грундиг" - вместо за 649 лева за 569 лева. Екооферта има и за пералня с марка „Канди" - ако върнете старата си, ще спестите от цената на новата 60 лева. Иначе редовата цена е 589 лева. Едно от изискванията на „Технополис" обаче е да предадете идентичен уред на този, който искате да купите с отстъпка.

В мегамагазина „Метро" в изгодния бартер влизат няколко стоки, сред които шевна машина, котлон и мобилен климатик. Тук няма изискване да се заменят излязла от употреба стока за същата нова. За да се ползва 30-процентната отстъпка, върши работа какъв да е амортизиран домакинки уред, уточниха от колцентъра на веригата. След замяната мобилния климатик струва вече 335 лева или със 143 лева по-малко от цената по етикет, пресметнаха от „Метро".

Няма ограничение за вида и възрастта на излязлата от употреба техника, уточняват от „Елтехресурс". На рециклиране подлежи всичко, което се захранва с кабел или с батерии. Единственото ни изискване, когато прибираме стари уреди, е те да не са замърсени с полепнали масла или други мазни течности, уточняват оттам.

Още няколко търговски обекта епизодично се включват в такива зелени кампании, като с това стимулират потребителите да предадат ненужните уреди.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Димова

Димова

30.10.2016 | 02:50

а къде може да се предаде техника в бургас\n

Отговори
0 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?