3906

Вот на клиентите подреди топ 6 на хотелите в Пловдив

Обективен критерий, по който могат да се класират хотелите в Пловдив, на практика е невъзможен. Заради спецификата на туристическия пазар единственият сравнително точен атестат за оценка са отзивите на потребителите. "Марица" събра данните от най-голямата хотелска платформа - Трипадвайзър, за да изведе топ 6 на най-предпочитаните комплекси за нощуване под тепетата.

 

От рейтингите обаче може да заключим категорично, че новите хотели (появили се през последните 4-5 години) отдавна са изпреварили добре познатите в Пловдив символи на бранша като "Санкт Петербург", "Тримонциум" и новотела.

 


1. Hill House

 


Малкият бутиков хотел, който се намира в началото на „Старинен Пловдив“, на ул. "Съборна" 27, е абсолютният лидер към момента в града с перфектен рейтинг от 5.0 според оценките на туристите. Общо 107 души са дали максимална възможна оценка по всички критерии. Хотелът се управлява от Никола Томов и сина му Славчо, за които няма данни да имат друг сходен бизнес. Въпреки това и българи, и чужденци са категорични, че Hill House е перфектен във всяко едно отношение. Нощувката в стандартна стая тук струва между 160 и 180 лева, в зависимост от платформата, през която ще бъде резервирана.

 


2. Doubletree By Hilton

 


Един от новите играчи в сектора под тепетата взима втората позиция в града, според потребителите, със среден рейтинг от 4,5 звезди. За разлика от градския лидер, Doubletree By Hilton предлага цели 162 стаи за гости, четири многофункционални зали за мероприятия и два ресторанта, което го класира като сравнително голям хотел за пловдивските стандарти. Брандът на "Хилтън" пък определено печели чуждестранните туристи. Тук нощувките започват от около 200 лева на вечер.

 


3. Landmark Creek

 


Не всички топ хотели в Пловдив са в центъра. Разположеният в самия край на Гребната база, хотел Landmark получава 4,5 рейтинг на базата на 329 оценки на гостите. Определено това е и един от комплексите с най-изгодни цени в топ 10 в града, като стаи тук мога да се намерят за под 140 лева. 

 


4. Villa Flavia Heritage

 


Още един малък и бутиков хотел се оказва сред най-предпочитаните и високо оценени в Пловдив с перфектен рейтинг според туристите. Това е и поредният хотел, отворен през последните няколко години, който очевидно се представя повече от добре. Цената за стая на вечер и тук варира от около 180 лева. 

 


5. Hotel Imperial

 


Първото добре познато и утвърдено име, преминало през множество трансформации и вече част от групата на "Радисън", успява да пробие в местния топ 10 на хотелите. Свързаният с фамилия Тотеви хотел има рейтинг от точно 4,0 от потребителите, като най-проблемна за тях се оказва локацията му (3,7 звезди). Въпреки това асоциацията с международната верига определено привлича туристите. Цените за двойна стая тук се движат в порядъка на 220 лева на вечер.

 


6. Hotel Evmolpia


Очевидно голяма част от чара на Пловдив за туристите не се крие в това да са на пъпа на историческия град. Точно това предлага хотел "Евмолпия", разположен в сърцето на Стария град, който се откроява с възрожденска архитектура. Цените тук са 160-170 лева на вечер.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
къде

къде

27.05.2024 | 13:52

са тези хотели - в коя държава в кой град съдейки по имената.....

Отговори
6 1

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?