Следвайте ни

Внимавайте! Хакери ни атакуват от името на ДСК, Уникредит Булбанк и ПИБ

viber icon

ДСК, Уникредит Булбанк и Първа инвестицинна банка отново са обект на фишинг атаки. Електронните пощи се заливат с измамни съобщения уж от името на финансовите институции.

Сходни податели DSK ([email protected] и Fibank ([email protected]) предупреждават, че профилът и картата са блокирани и съветват да се последва линк за инструктаж за по нататъшни действия.

Друг подател - поддържа ([email protected]), също съветва да се „щракне“ върху линк, за да се потвърди информацията за личния акаунт на клиента.

Трите банки перманентно са във фокуса на измамници, а целта е източване на сметки и кражба на лични данни. Специалисти по киберсигурност подозират, че за последните атаки има и друга причина и тя е с цел отмъщение на техни клиенти с хакерски „дарби“ .

Уникредит Булбанк и Банка ДСК, които заемат челните места в банковата рейтингова класация у нас, от няколко месеца са понижили лихвите по всички депозити и спестовни сметки до 0.00%.

Тази лихва важи за всички влогове, независимо от срочността и валутатата. С нулева лихва са и детските спестовни влогове, които винаги досега са били най-доходоносни заради своята дългосрочност - до навършването на пълнолетие на детето.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Коментари (2)

Бароко

Бароко

13.09.2020 | 18:35

Аз ползвам мобилното приложение на Фибанк и съм много доволен. До сега не съм получавал подобен мейл, но определено ще имам едно на ум занапред.

Отговори
0 0
Асен

Асен

10.09.2020 | 06:48

Бъдете бдителни, големите банки никога не събират данни по имейл.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?