Следвайте ни

Внимание: Сметки без пари вътре трупат борчове

За да се закрият, таксата е между 1 и 10 лева

viber icon

Клиенти натрупват такси по сметки в банката, които са празни и не ползват, но поради една или друга причина са забравили да закрият. Причината е, че банките начисляват такси за обслужване и дори в сметката да няма пари, те се трупат като дълг на притежателя й.

В такива ситуации трябва да знаете, че давността за периодични плащания, каквито са таксите по банкови сметки, е 3 години, т.е. необходимо е да заплатите таксите за 3 години, а за останалите да подадете възражение за погасяване по давност.

Адвокати съветват първо да опитате да подадете възражението в офис на съответната банка с искане за писмен отговор, дават идея от pariteni.bg.

Ако няма резултат, може да се предяви отрицателен установителен иск в съда, за което обаче ви е необходим адвокат.

Таксите за поддръжка на разплащателни сметки са ежемесечни между 2 и 4 лв., като масовата е 2,50 лв. Сметките показват, че ако три години са ви начислявали такси, за този период може да се натрупат такси над 100 лева.

Клиентите не трябва да забравят, че дължат и такса закриване - която е между 1 и 10 лв. за разплащателна сметка. Дължими суми по такси не влизат и не влошават кредитното досие, тъй като те не са заем.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?