Следвайте ни

Вместо коледен бонус в пари: Психолог и фитнес уред за добрите служители

viber icon

Коледен бонус през трудната 2020 година? Все още тази практика за стимулиране на добрите служители не е умряла, но е кардинално изменена. Covid кризата промени бонусната система на целия пазар на труда в България. Компаниите, които имат финансова възможност за допълнителни стимули към персонала си, тази година ще инвестират в тематични за сезона продукти и подаръци, става ясно  от проучване на Adecco България, направено сред над 100 български и международни компании от секторите ИТ, аутсорсинг, телекомуникации, финанси, търговия и производство, базирани основно в София и Пловдив. 

Коледният бонус тази година масово  няма да е парична сума, а ще е под формата на допълнителен отпуск,  допълнителна здравна осигуровка, някаква нова социална придобивка, като програма за консултации с психолог или отворена дискусия за удовлетвореността и страховете на служителите, изброяват от Адеко. Част от работодателите предлагат опцията да заменят картите за спорт, които досега са осигурявали на служителите си, с целево финансиране за закупуване на фитнес уреди за дома. Последното се е наложи заради новото затваряне на залите за спорт и далеч по-сигурната среда у дома.  

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?