49

Вкарват калпави фирми в черен списък, за да не работят общините с тях

Калпавите фирми, които не се справят качествено и в срок с обществените поръчки, да влязат в черен списък и общината да не работи  с тях. Такава заявка даде новият зам.-кмет  „Дигитализация, европейски проекти и бизнес развитие“ Владимир Темелков. Той участва в срещата на бизнеса от Пловдив и региона, организирана от „Капитал“ днес.

Звено „Бизнес развитие“ в община Пловдив трябва да нарасне като численост няколко пъти, анонсира още Владимир Темелков . Това ще се случи най-вероятно след Нова година, когато местната администрация представи новата си структура. Ако това звено не е водещо, не знам кое друго би могло да бъде, допълни той, като направи комплимент на предшественика си Стефан Стоянов и екипа му, че са им „послали златно килимче“. Ще продължим да обгрижваме инвеститорите на Пловдив като партньори, зарече се той.

Ухажването им, включително и на строителни компании, обаче не означава, че Пловдив ще върви по пътя на столицата – инфраструктурен хаос и нови жилищни комплекси, потънали в кал и без прилежащи удобства. Идеята е бизнес звеното да предоставя наистина първокласна, бърза и качествена услуга на инвеститорите, посочи зам.кметът. За целта възможно най-скоро трябва да заработи и географско-информационна система /ГИС/.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Отдавна вече трябваше да сте го направили

Отдавна вече трябваше да сте го направили

08.12.2023 | 11:39

Аман от фирми на “ нашите хора” на обществена хранилка с години..Целият им трудов стаж и натрупани милиони на едни и същи на хранилката на обществените поръчки.И само те ги печелят тия поръчки-“ поръчково”!

Отговори
2 0
Любознателен студент по право

Любознателен студент по право

07.12.2023 | 18:17

Какво значи “калпави” фирми, кой- кмета ли ще ги определи, по какви критерии, няма ли достатъчно държавни законови механизми да се санкционират и най- важно- какво правим със ЗОП и още по-важно- дали тези на нашите хора няма да се окажат само “читавите”?

Отговори
2 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?