Следвайте ни

„Вила Ямбол“ обра медалите на престижен френски конкурс

Серията им Kabile се утвърждава като най-награждаваната родна марка навън

viber icon

Общо 18 медала спечелиха българските изби на един от най-престижните конкурси за вино Vinalies Internationales. От тях 8 бяха за “Вила Ямбол“. Познатият производител се отличи и с най-много златни отличия – три на брой за Kabile Сира Резерва, Vineyards Selection от Тополица и Vineyards Selection от Тенево. Два от тях са за вина от сортовете Сира. „Щастливи сме от високата оценка на професионалистите в бранша – още повече, че златните медали са за традиционни френски сортове като Сира  и Мерло, които те много добре познават и трудно ги впечатляват. А розето ни Kabile, което е със сребро, също е от Сира – един от най-популярните и харесвани сортове в последните години и у нас“, сподели Красимир Аврамов, изпълнителен директор на „Вила Ямбол“. Той посочи, че тези отличия са признание и като цяло за винарския бранш в България и нивото на професионалистите, които работят и създават прекрасни вина.

Останалите пет сребърни медала са за серията Kabile – Шардоне и Совиньон блан, розе, Мерло резерва, Мавруд и Каберне Совиньон и Каберне Совиньон резерва. Любопитен факт е, че марката Kabile е кръстена на античен тракийски град, който се намира само на няколко километра от винарната. Нещо повече – в знак на почит към традициите и наследството на региона производителят постави богинята Кибела на етикета на бутилката. С новата порция медали марката Kabile се утвърждава като най-награждаваната родна марка на междуанродни състезания.

Основен организатор на конкурса Vinalies Internationales е Съюзът на енолозите във Франция като дегустационните комисии се състоят от изтъкнати експерти в бранша, които диктуват тенденциите и залагат стандартите в световното винарство.  Затова и високата оценка за родните вина е толкова важна и говори за техните качества. 

С четири отличия от конкурса се прибра и избата в Съединение – New Bloom Winery. Единият е златен за емблематичният им Face 2 Face (F2F) от сорта Дорнфелдер. Това вино се превърна във визитна картичка на избата от Съединение. Сребърните медали са за F2F Совиньон блан, Verano Azur Совиньон Блан и Вионие и PIXELS розе. Единствено белите и розе вината на New Bloom и “Вила Ямбол“ от българските представители успяха да вземат медал на престижния конкурс.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?