Следвайте ни

"Вила Ямбол" черпи цял град с отлична реколта вина

Най-старата изба в Южна България представи три нови резерви от серията Kabile

viber icon

Златният гвоздей в „Празник на виното 2020“ бе възможността ямболии да опитат отличната реколта вина на организатора на събитието „Вила Ямбол“. Над 5000 литра вино се изпиха по време на тържеството и бяха отворени още над 500 бутилки вино от ключовите марки на избата. Истинският празник за сетивата в ритуалите, посветени на началото на винаро-лозарския сезон, бе представянето на селекцията Kabile Reserve, която включва три пленителни едносортови вина – мерло, сира и каберне совиньон, с впечатляващ плодов букет и фина барикова зрялост. 

Официалният старт на тазгодишната инициатива, която се провежда за пета поредна година, дадоха изпълнителният директор на най-старата изба в Южна България Красимир Аврамов и кметът на града Валентин Ревански. „Нашият край е известен с ревностно пазените традиции в лозаро-винарството. Тук всяко семейство е свързано по някакъв начин с грижата за лозята и създаването на вино и ракия. Затова посвещаваме това събитие на Ямбол и на неговата богата история във винопроизводството, която регионът съхранява и предава от поколения насам“, сподели Аврамов. 

Ансамбъл „Тунджа“ представи традиционни танци от региона, кукерската група при Младежки дом „Георги Братанов“ – Ямбол сложи край на зимата с маскарадните си ритуали, любимата певица на поколения българи Илка Александрова зарадва жителите и гостите на града с емблематични народни песни, а любимката на поколения българи Катерина Евро допълни отличното настроение на гостите не само като водеща на празника, но и като вдигна всички на дълго и цветно хоро. Кулинарният екип на Ути Бъчваров също бе край сцената на надиграването с гигантските си кюфтета и вкусната си гарнитура, която приготви на място за всички гости на празника.

По време на събитието шефът на „Вила Ямбол“ се похвали още, че вината на избата от реколта 2019 са с превъзходно качество. „Мога да кажа, че годината беше една от най-добрите в последно време. Природата беше на наша страна, а екипът ни от агрономи и технолози дадоха всичко от себе си, за да може тази година да пуснем на пазара нашата най-новата висококачествена селекция Kabile Reserve, която в пълнота представя богатството на нашите земи и уникалната комбинация от климат и почви“, допълни Аврамов. 

Доказателство за качеството на вината на „Вила Ямбол“ са и многобройните медали от най-престижните международни конкурси, като само за миналата година най-награждаваното вино е именно Kabile, което донесе на България над 20 отличия от изложения като Mondial de Bruxelles, Vinalies International, Los Angeles International Wine Awards и International Wine Challengе. 

Особеностите на тероара, традициите и богатото наследство на региона в правенето на вино са вдъхновение за екипа на родния производител, който е сред най-големите на национално ниво. Освен с вината под марките Villa Yambol и Kabile, производителят е познат на пазара с ракиите „Стралджанска“ и „Ямболска“. Избата управлява над 10 000 дка лозя – около района на Ямбол и Айтос и работи с най-популярните и обичани сортове в България, сред които Шардоне, Совиньон Блан, Мускат, Сира, Мерло, Каберне Совиньон и Мавруд.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

MOPU

MOPU

04.03.2020 | 23:21

Прочетете моите поздрави от показанията на всички вас.       Казвам се Катика Каменич, оставям в Петрич в България, искам да използвам тази страхотна възможност да дам осезаемо свидетелство за това как наскоро получих заем от 60 000 евро. Търсих заем преди и те по-късно ме заблудиха. Опитах отново и срещнах жена като мен, която желаеше и желаеше да ми помогне да получа заем при 2% лихва. Казаха ми, че е кредитор и жена, на която имах доверие, затова реших да се свържа с нея и тя ми даде възможност да кандидатствам за заем от нейната компания, който лесно получих, но обяснението е, че получих добрият си кредит с добро здраве и с по-малко стрес. Ако се интересувате от заем, можете да се свържете с нея по имейл: ([email protected] или [email protected])

Отговори
0 0
Поздравления

Поздравления

24.02.2020 | 20:34

И за Вас "Марица " ! Такива статии и материали искаме.Оставете изпълнителите от попфолка... . Не ни кефят !

Отговори
2 0
Поздравления

Поздравления

24.02.2020 | 13:05

Браво на Вас ! Само хубави ракии и вина произвеждате ! Хайде ще си сипя още една. НАЗДРАВЕ !!!

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?