Следвайте ни

Викайте топлинен счетоводител за реален отчет на парното

viber icon

EVN Топлофикация съветва пловдивчани да осигурят достъп на избрания от тях търговец за дялово разпределение (ТДР) за извършване на отчет след края на отоплителния сезон. Официално той приключи днес. Това е необходимо заради наложените през зимния сезон противоепидемични мерки и невъзможността за извършване на реален отчет на място.

В случай на невъзможност за осигуряване достъп на датата, определена от фирмата за дялово разпределение, клиентите трябва да насрочат нов ден и час за отчета. Контактите фигурират  във фактурата си за консумирана топлинна енергия, напомнят от дружеството.

Никакъв ангажимент нямат хората, които са избрали опцията за дистанционен отчет. Техните уреди се засичат всеки месец автоматично.

Отскоро по къщите тръгнаха и инкасаторите на друг монополист в Пловдив - ВиК. Така след засичане на реално консумираната вода при много хора се стигна до надплатени суми заради "служебния отчет" месеци наред. Пари обаче не се връщат, а ще покриват потреблението през следващия период.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?