83

ВиК Пловдив: Медии ни притискат с анонимни внушения за злоупотреби преди конкурса за директор

Ръководството на дружество „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – гр. Пловдив намира за необходимо да изрази позиция по повод тиражирана информация на 7.12.2022 г. 

Уважаеми пловдивчани, съграждани и клиенти,

Дейността на стратегическо държавно дружество за региона, каквото е „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Пловдив, е публична като изпълнение и изцяло законово регламентирана като процедури. Да показваме какво вършим, по какви процедури, срокове, договори и изпълнители, е система, по която работим непрекъснато. Като воден оператор с управител инж. Огнян Кулишев, от август 2021 и до момента основното ни задължение и цел е да предоставяме непрекъсната и качествена услуга по водоснабдяване и канализация. Ние я следваме, въпреки всички трудности. Целият списък от инфраструктурни инвестиции на дружеството за този период е сериозен като обем и публичен като изпълнение. Показателно за начина, по който работим , е фактът, че Бизнес планът на Дружеството за новия регулационен период 2022- 2026 година е защитен успешно и приет от КЕВР. 

Съзнаваме, че изпълнението на всичките ни ангажименти е свързано с интересите на потребителите и носим ключова отговорност към ВиК инфраструктурата на Пловдив и областта. Стараем да даваме максимална публичност на случващото се по проекти, срокове, етапи и временни неудобства за пътния трафик и населението. Дружеството прави инвестиции за милиони левове, кандидатства и печели проекти, възлага и изпълнява процедури по обществени поръчки. Същите са законово защитими и обществено достъпни като проследяване за всеки, който проявява интерес.  

За изпълнението на поставените цели  работим отговорно като екип, но реагираме категорично срещу всеки злонамерен опит да се провокира напрежение и създаде умишлена настройка на обществото срещу „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – гр. Пловдив и мениджърския му екип. Още повече, когато това се прави с  анонимни и абсолютно несъстоятелни внушения за злоупотреби и тяхното безотговорно хвърляне в публичното пространство. Такъв открит опит за натиск, извършен анонимно и през територия, претендираща за медия, е недопустим и се носи отговорност за това. Настоящият период, когато е в ход процедура, с която държавата през оторизираните си структури в сектора ще проведе конкурс за длъжността управител,  е напрегнат. Именно затова е недопустимо да се упражнява умишлен натиск, при това и анонимен, за провокиране на напрежение върху работата на дружеството.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Чичо Гошо

Чичо Гошо

07.12.2022 | 19:08

Кис-кис!

Отговори
2 4
Чичо Гошо

Чичо Гошо

07.12.2022 | 19:07

Кис-кис!

Отговори
2 4

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?