49
Следвайте ни

Вижте в кои пловдивски фирми ще раздават коледен бонус

viber icon

Повечето компании у нас ще зарадват служителите си с коледен бонус или тематичен подарък. Това показват наблюденията на лидера в областта на HR решенията Adecco България над 100 български и международни компании от секторите ИТ, аутсорсинг, телекомуникации, финанси, търговия и производство, базирани основно в София и Пловдив.

Много често в компаниите, където е предвидено раздаването на финансови стимули, размерът на коледния бонус е фиксирана сума, еднаква за всички служители и не е съобразен със заплатата и постигнатите индивидуални резултати.

Повечето от фирмите обаче ще заменят коледния бонус с тематични за сезона продукти и подаръци. Според специалистите от Adecco подаръкът цели емоционален ефект и заздравяване на връзката с организацията чрез положително преживяване. И тази година коледните партита ще са основно виртуални, като компаниите прилагат все по-креативни идеи за сплотяването на екипите, имитиращи стандартния тиймбилдинг.

„Тенденцията от предишните години работодателите да са ориентирани към поощряване на доброто представяне и да плащат бонуси за постигнати резултати, а не за конкретни празници, става още по-осезаема през 2021 г. Тези бонуси ще се изплащат или в края на годината, или след приключване на финансовата година в началото на 2022г.“, коментира Ирина Йончева, HR Manager в Adecco България.

Работодателите се стремят да диверсифицират пакета от социални придобивки и компенсации, които дават на служителите си, за да отговорят на по-комплексните им потребности и индивидуалните им постижения. В под 1% от обявите за наемане на хора е отбелязана придобивката „коледен бонус“. Финансовите пакети, които се предлагат, включват ваучери, комисионни и бонуси, обвързани с представянето. Предоставят се и много материални, но не пряко финансови стимули, като акции и допълнителни дни отпуск. Като оставим настрана мотивиращия ефект на адекватното трудово възнаграждение, изключително търсена придобивка през последната година e възможността за работа от вкъщи - частично или изцяло", oтбелязва още Ирина Йончева.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Кънчо Путкодеров

Кънчо Путкодеров

02.12.2021 | 11:39

От чорбаджия бонус ха ха ха разсмяхте ме. Ще плюскат само държавните служители както винаги.

Отговори
1 0
Иво

Иво

02.12.2021 | 09:10

Тези гербавите в общината не се наплюскаха!!!

Отговори
3 0
alex

alex

01.12.2021 | 15:05

От статията така и не се разбира кои са фирмите.

Отговори
8 0
Бай Тошо

Бай Тошо

01.12.2021 | 15:32

Едмо време - новогодишен банкет, луканка и шампанско Искра за всеки!

Отговори
5 0
Корупция

Корупция

01.12.2021 | 14:36

Общинарите трябва при бай Ставри да ходят Вие ми говорите за 13 и 14 заплата.Оставки.

Отговори
9 0
МАЙКА МУ

МАЙКА МУ

01.12.2021 | 13:25

ОВЩИНА ПЛОВДИВ..........13...14

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?