Следвайте ни

Вижте си доходите! НАП качи умните данъчни декларации

viber icon

Предварително попълнените данъчни декларации на физически лица вече са достъпни в портала за е-услуги на НАП. Всеки, който има персонален идентификационен код /ПИК/ или електронен подпис може да провери дали са коректни данните за изплатените доходи по трудови правоотношения, граждански договори, хонорари, доходи от наем /ако наемател е юридическо лице/ и изплатени субсидии /за земеделските производители/. До края на февруари работодателите имаха срок да подадат информацията. 

Преди да потвърдят попълнената декларация, потребителите трябва да я прегледат внимателно, да я допълнят или коригират, ако това е необходимо, съветват от НАП. 

Лицата, които нямат електронен подпис или персонален идентификационен код, могат да декларират доходите си на място в офис на НАП или по пощата. Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени през 2019 г. приключва на 30 април.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Илиян Славчев

01.04.2020 | 07:54

За такава централна организация твърде некадърно написан софтуер.Доста не компетентно задание. Които превръщат усилието в нещо почти безмислено. Очевидно образованоста на двете страни все още е далеч от необходимота. Също и на тази която ги образова. Грамотността изглежда започва все повече да липсва в тази страна!

Отговори
0 0

Батко

10.03.2020 | 14:54

Доходите си ги виждам в банковата сметка. Тука освен да видя как ме краде държавата, друго не мога да видя!

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?