Следвайте ни

Вижте от какво се интересуват пловдивчани, търсейки работа

Най-предпочитания сектор за кариерно развитие показва проучване на TELUS International Europe

viber icon

Заплащането, работата в голяма компания, кариерното развитие в йерархията на организацията и екипът. Това са водещите критерии при избора на работно място за пловдивчани. Заключението е на база проучване, инициирано от TELUS International Europe. То е за изследване на нагласите на хората на пазара на труда и личните интереси на гражданите в Пловдив и София на възраст между 18 и 37 г. Резултатите показват още, че за своята реализация на пазара на труда  жителите на Пловдив търсят стабилен работодател, даващ им сигурност и баланс между личен и професионален живот, както и поощряване на добрите взаимоотношения и екипната работа.

Относно предпочитанията за област на кариерно развитие данни сочат, че най-желаният сектор за развитие сред учещите младежи е аутсорсингът, следван от маркетинг и реклама и продажби и търговия. При работещите секторът на изнесените услуги се нарежда на 4-о място, а за хората, реализирали се в него, той е водещ и повече от тях не обмислят смяна на бранша.

Над 50% от анкетираните пловдивчани припознават аутсорсинг сектора като подходящ за започване на първа работа и добра стартова позиция за всички младежи, а над 40% го припознават като подходящ за дългосрочна работа. TELUS International Europe се нарежда сред топ 3 на познатите работодатели в BPO сферата за гражданите на Пловдив.


В проучването си TELUS International Europe изследва и социалните навици и стил на живот на жителите под тепетата. Данните показват, че 94% от анкетираните прекарват времето си в интернет, следвано от вечери със семейството пред телевизора ​- 87%, и спокойните тихи вечери, отдадени на уединение - 62%. По-назад в класацията на обичайните активности за пловдивчани се нареждат срещите с приятели (59%), спортът (49%) и времето, прекарано сред природата (47%).


Присъстваме в Пловдив от 2009 година, когато стартирахме с малък екип, а в момента офисът ни в града наброява над 400 души и всекидневно увеличаваме екипа си в града. Като компания TELUS Internationa Europe вижда огромния потенциал в града и непрестанно инвестира в нови работни места, доброволчески инициативи и кампании, за да превърне Пловдив в атрактивен и конкурентоспособен град за аутсорсинг индустрията, коментира Юлиян Милев, вицепрезидент Финанси и CFO на TELUS International Europe.

 

За компанията

TELUS International Europe е водещ доставчик на услуги в сферата на BPO и ITO, който от 2004 г. предоставя висококачествени услуги за аутсорсинг на бизнес процеси. В компанията работят повече от 5500 служители на територията на София, Пловдив , Букурещ и Крайова (Румъния), Корк и Дъблин (Ирландия). Компанията предоставя иновативно обслужване на клиенти по цял свят на повече от 40 езика.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

От Хаскууу съм

17.07.2019 | 17:32

Само не разбрах като те взимат за телефонистка и чат-облсужващ персонал за 800лв. как ще израснеш в йерархията... със свирки или направа на тъпани?!

Отговори
0 0

Страхотен български сайт за игри от които се печели!

16.07.2019 | 18:09

Страхотен български сайт за игри от които се печели! Играй безплатно, печели истински награди!Десетки видове игри, томболи, лотарии!Развий твой блог - печели от писане на статии!Без ограничения - колкото повече играете, толкова повече печелите!Най-важното - напълно безплатно е, и се забавлявате!Регистрация тук - http://freelotto.eu?ref=70876&bsd=vi8YKxpwEmf

Отговори
0 1

Майнатаун

16.07.2019 | 12:20

От пари-и-и-и-и, от пари-и-и-и!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?