Следвайте ни

Вижте кой стана „Мениджър на годината”, дама е СНИМКА

viber icon

 

За втора поредна година дама грабна приза  "Мениджър на годината". Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на "Лидл България" ЕООД  е новият носител на титлата за висши мениджърски постижения у нас. Така, тя става и третата жена бизнес лидер, който излиза начело в 13-годишната история на конкурса след Виолина Маринова /главен изпълнителен директор на Банка ДСК/ и Светла Несторова / главен изпълнителен директор на Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп/. Организатори на престижното бизнес състезание  е списание „Мениджър”.

Милена Драгийска е начело на „Лидл” още от стъпването на компанията в България и откриването на първите магазини през 2010 година. Преди това е работела в „Лидл Германия” като регионален мениджър продажби за регионите на Щутгард и Карлсруе, а по-късно става ръководител на международните проекти на „ Лидл Интернешънъл”. Успялата дама е родена във Велинград, а завършва право в Софийския университет. Има магистърска степен по право LL.M от университета в Тюбинген, Германия и МВА диплома по международен маркетинг в Business School, Ройтлинген. В свои интервюта обаче казва, че никога пред нея не е стоял въпроса да остане да живее в чужбина и в момента, в който веригата е решила да стъпи в България, е приела предизвикателството да я наложи в родината си. Любопитното е, че немалка част от служителите в "Лидл България" са именно хора, върнали се от чужбина. 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?