3906

Вече за жълти стотинки: ЧСИ отново продава фабриката за нитрилни ръкавици

Частен съдебен изпълнител прави пореден опит за продажба на фабриката за нитрилни ръкавици в Пловдив. От първоначалната търгова цена, обявена преди две години, към днешна дата тя е паднала на 165 733 лв. без ДДС, което е 85 на сто от общата пазарна стойност на цялото оборудване. За разлика от предните търгове, този ще се проведе по електронен път чрез онлайн платформа към Министерство на правосъдието. Наддаването ще е в периода от 28.06.2024 г. до 17 ч. на 04.07.2024 г., а резултатът ще се обяви на следващия ден.

Фабриката за нитрилни ръкавици се намира в Южната индустриална зона, на ул. „Кукленско шосе“ 17. Открита бе през 2022 г., а след кратка експлоатация собственикът „ППС Мануфакчъринг“ АД-София стартира процедура по несъстоятелност. Върху целия имот е учреден особен залог в полза на взискателите по изпълнителното дело.

В производственото предприятие са инвестирани 15 млн. лв. През 2021 г. Фондът за устойчиви градове одобри финансирането за проекта. Бяха отпуснати средства в размер на над 12 млн. лв., от които над 7 млн. лв. съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“, предоставено чрез Фонд на фондовете. Също през 2021 г. дружеството получи и удостоверение за инвестиция клас А в размер на 4,7 млн. лева. Има и ипотечен кредит от ОББ за над 1,2 млн. лв.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?