71

Вдигат втори завод за бетонови изделия в Пловдивско

Втори завод за производство на бетонови изделия в Съединение вдига „Рубикон бетон“ ЕООД. Управителят на дружеството Стойчо Кърджалийски е внесъл инвестиционно предложение в РИОСВ Пловдив. Новото предприятие ще се простира на площ от 20997 кв.м. върху собствен терен, закупен миналата година. Като локация ще е точно срещу първото, построено през 2013 г. 

В завода ще се прилага безотпадна технология при производството на бетоновите изделия, а технологичното оборудване е на водеща в бранша компания. 

По план за 8 часа ще се произвеждат 2000 квадратни метра готови изделия. За базов продукт са приети бетонови плочки с височина 6-10 см., което е между 120 и 200 кубични метра бетонови изделия за 8 часа. 

Проектното решение включва освен изграждането на цеха, така и прилежащи към него депа за инертни материали, складове за готова продукция, помпена станция за оборотна технологична вода и утаителни басейни, пътища и две битови сгради. 

Преди две години дружеството въведе иновация при производството на бетоновите изделия, като започна да влага пепелина, която заменя част от използвания цимент. Пепелината е остатъчен и трудно съхраняем продукт от въглищните централи. 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?