Следвайте ни

Ваучери за 9 милиона тръгват към малкия бизнес

viber icon

На 31 август в 10 часа стартира приемът на документи за безвъзмездна финансова помощ по процедура „Ваучерна схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии (ИКТ) на малки и средни предприятия”. Тя е финансирана от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност".

Датата и началният час са от изключителна важност, защото проектите ще бъдат разглеждани и оценявани по реда на входирането им на принципа „най-бързият печели”. Крайният срок за прием е 16.30 часа на 30 септември, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП).

По ваучерната схема с бюджет над 9 милиона лева ще бъдат подкрепени 450 предприятия. Ваучерите са два типа - 5000 лева без ДДС за изготвяне на уебсайт или приложение и 20 000 лева за дигитален маркетинг, оптимизиране на процеси и/или осигуряване на кибер и информационна сигурност. Бенефициентите ще могат да се възползват от услугите на близо 300 доставчици на ИКТ услуги. Пълният списък с фирмите е поместен в сайта на ИАНМСП.

Кандидатстването ще се осъществи чрез електронно генериран формуляр през Информационната система за управление и наблюдение на средствата (ИСУН 2020). Кандидатите ще имат възможност да задават въпроси, свързани с кандидатстването, изпълнението и отчитането на процедурата само по електронна поща до 5 дни преди крайния срок за подаване на проектни предложения.

Целта на ваучерната схема е да подкрепи дигитализацията на българските предприятия, като улесни достъпа им до цифрово ноу-хау и технологии, насърчавайки използването на нови, базирани на технологични решения бизнес модели, като същевременно с това им помогне в преодоляването на икономическите щети от пандемията COVID-19, посочват от Агенцията.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?