Следвайте ни

Валерия Камбурова: Преобразете дома си с екологичните мазилки на Oikos

viber icon

Декоративните мазилки на италианската фирма Oikos се отличават с качество и здравина. Aureum, Raffaello, Marmora Romana, Coccio Antico, Kreos Fil Pose или Ottocento Antico Velluto - те са подходящи за всеки дом.

Ето съветите на експертите от фирмата за това кои са актуалните тенденции на сезона.

- Повече от 20 години  "Оикос-БГ" е официален представител на италианската фирма ОІКОЅ Ѕ.r.l. Напоследък пазарът се нacoчи към пo-eкoлoгичните и пpиpoдocъoбpaзни peшeния. Това ли е тенденцията, която е водеща в налагането на вашите бои на пазара?

- След изминалата година на изолация и доста време, прекарано вкъщи, с ограничени възможности  за пътуване и близост до извънградска среда, все повече хора мечтаят да създадат интериор, който да им дава желания релакс, който е близо до земята и нейните блага, който да прави плавен преход между технологии и природа.

В тази връзка основните тенденции в интериорния  дизайн през 2021 г. ще продължат идеята от предходната година, а именно - комфорт и близост до природата.

Дизайнерските решения ще се развият още повече в тази посока и ще са насочени най-вече към създаването на максимално удобна, топла и уютна среда на живот. Хората имат естествена връзка с природата, затова и добрият интериорен дизайн често използва това вдъхновение в архитектурата. Ето защо се търсят все повече естествени материали.

- А кои са най-актуалните цветове в интериора?

- Цветовете и текстурите у дома ще бъдат от ключово значение. Ще бъдат актуални материите, които са приятни както за окото, така и на допир.

През тази година се очаква топлите, натурални цветове да получат още привърженици. Освен бежовите, кремави и кафяви тонове, фокус ще имат и естествените зелени, сини и земни нюанси.

- С ка​нцерогенните си материали сградите често “разболяват” своите обитатели. Какви иновации прилагате, за да сте конкурентни на пазара?

- В последните години компанията се стреми към производството на още по-екологично изчистени материали. Продуктите ни са напълно безвредни както за хората, така и за околната среда, с тях стените могат да дишат, а това от своя страна пречи на образуването на конденз и мухъл. Например разполагаме със специална антикондензна боя, подходяща за помещения с висока влажност - бани, перални помещения, басейни, парни бани. Тя се нарича МИКОТРАЛ и нейна характерна съставка са кухите стъклени микросфери, които действат като изолатор. Благодарение на тях стените дишат по-добре и се намалява образуването на кондензни пари.

В продуктовата ни гама са силно застъпени и продуктите на варова основа, които в най-голяма степен спомагат за поддържането на благоприятния климат в помещенията. Освен това не се цапат и не оставят следи при допир.

- Кои са основните продуктови групи, в които работите?

- Наистина разнообразието от продукти при нас е голямо. Разполагаме с богата гама от интериорни идеи - от едноцветна боя до красиви матови или лъскави мазилки, такива с огледален ефект, имитиращи камък, пресъздаващи ефект бетон, мрамор или декоративни тухли. Напоследък навлезе тенденцията да се правят интересни щампи като ефект, което се  постига изключително лесно с варовите мазилки. Наред с това фирмата предлага и решения за екстериора, които биха придали съвършен завършек на всяка фасада и които се отличават със своята устойчивост във времето.

- Какво бихте посъветвали хората, които започват ремонт на дома си?

- В крайна сметка, важно е да знаят, че каквито и да са тенденциите, интериорът се създава да служи на човека, а не обратното. Ние в нашия екип знаем много добре това и винаги се стремим в центъра на вниманието ни да е индивидуалното отношение и грижа към всеки един клиент и съобразяването с неговите собствени идеи, предпочитания и вкусове. В магазина ни всеки наш клиент е консултиран и получава лични съвети, помощ и препоръки, като крайната ни цел винаги е да удовлетворим желанията му.

 

Валерия Камбурова е управител на магазина на OIKOS в Пловдив. Завършила е ​маркетинг и човешки ресурси в ПУ “П. Хилендарски”. От 7 години работи в пловдивския клон на фирмата, която е представител на декоративните бои и мазилки OIKOS от Италия.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?