Следвайте ни

Важно за пенсионерите! Вижте кои пенсии се вдигат от 1 юли

viber icon

Социалната пенсия и още няколко вида обезщетения за старост се повишават от първи юли, реши служебният кабинет.

В програмата на правителството за месец юни е включено определянето на нов размер на социалната пенсия за старост. От 1 юли се предвижда и увеличение на пенсиите, несвързани с трудова дейност. Това са: пенсия за военна инвалидност, пенсия за гражданска инвалидност, социална пенсия за инвалидност и персоналната пенсия. Увеличение ще има и на добавките, които се изчисляват в процент от нея.

Повишеният размер на пенсията за старост ще има въздействие върху ежедневието и стандарта на живот на над 128 хиляди души по данни на НСИ, съобщиха от кабинета.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

ЛЪЖА Е ....

ЛЪЖА Е ....

27.05.2021 | 11:01

НАЙ ГОЛЯМАТА КРАЖБА ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ....Е ТОВА 5 % УВЕЛИЧЕНИЕ.... НА ТАЗИ ГРУПА ПЕНСИИ.... ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ ТАЗИ ГРУПА СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРЕЦАКАНИ....ПРЕСТАНЕТЕ ДА ВИЕТЕ ЧЕ ДАВАТЕ НЕ НА ТАЗИ ГРУПА ВЗЕХТЕ...... ПРОЦЕНТА ТРЯБВА ДА Е САЩИЯ КАТО ТОЗИ НА НАЙ ВИСИКИТЕ ПЕНСИИ И ТО ОТ 01.01.2021Г....СЪС ЗАДНА ДАТА...,..ИЛИ ВИСОКИТЕ ПЕНСИИ ЩЕ ИЗЧАКАТ ДА СЕ ИЗРАВНЯТ С ТАЗИ ГРУПА Т.Е. ШЕСТ МЕСЕЦА ДА СА НА СТАРАТА ПЕНСИИ И СЛЕД ТОВА ТРЪГВАТ НА НОВАТА А ТАЗИ ГРУПА НЕ С 5% А С % КАТО НА ВИСОКИТЕ ПЕНСИИ 42% ВСИЧКО ДРУГО Е ЛЪЖА..... ПЕНСИЯТА Е РЕЗУЛТАТ ОТ ЛИЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ....ЛИЧНИ ОСИГУРОВКИ ....ПЕНСИОНЕРА НЕ СЪЗДАВА ЗА ДА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯ СВОЕТО ОСИГУРЯВАНЕ С НАКОЙ СИ ДРУГ....ТОЙ НЕ Е МИСЛИЛ ЗА СЕБЕ НИЕ СЕГА ЩЕ ИМ ДАВАМЕ ЩОТО НИ БИЛИ ПО ВИСОКИ ПЕНСИИТЕ...АМИ КОГАТО НИЕ БАЧКАХМЕ И СИ ПЛАЩАХМЕ ВСИЧКО ДО СТОТИНКА...НЯКОЙ СЕ ППАВИХА ЧЕ РАБОТЯТ ДРУГИ КРИЕХА ДОХОДИ КАТО ВЕЛИКИТЕ НИ ПЕВАЧИ ...И АРТИСТИ...И КАТО РАЗНИ СВОБОДНИ ПРОФЕСИИ СИ СЕ ОСИГУРЯВАХА НА МИНИМУМ Е ТАКА ЗА СТАЖ....СЕГА НИЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ ЩЕ ИМ ДАВАМЕ...НЕ ДЪРЖАВАТА ЩЕ ДАВА ТОВА КОЕТО СА СИ ПОСТИГНАЛИ КОЙТО ИСКА ВИСОКА ПЕНСИЯ РАБОТИ СЛЕД НАВЪРШВАНЕ НА ГОДИНИТЕ И СИ Я ДОПЪЛВА...КОЙТО ИМА НУЖДА ОТ ПОМОЩИ ПОПЪЛВА ЕДНА ПРОСТА НО ПРОВЕРУЕМА ЛЕСНО ДОХОДНА ДЕКЛАРАЦИЯ И ИСКА ПОМОЩИ....ДРУГОТО Е КРАЖБА ОТ ИСТИНСКИТЕ РАБОТИЛИ ПЕНСИОНЕРИ ... ИМА И ДРУГ ВАРИАНТ ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ ДА ПОЛУЧАВАТ ПЕНСИИИ НЕ ПО ДЕПУТАТСКИТЕ СИ ДОХОДИ А ПО ПОСЛЕДНОТО РАБОТНО МЯСТО......КАТО СТАЖА ИМ СЕ ЗАЧИТА ЗА ПЕНСИЯ ОТ ПОСЛЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА ПРЕДИ ДЕПУТАТСТВОТО....ВОЕННИ- ПРОКУРОРИ- СЪДИИ ОБЩИНАРИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ КОИТО НЕ СИ ПЛАЩАТ РЕАЛНО А ГИ ОСИГУРЯВАМЕ ПАК НИЕ ДА ИМАТ ЛИМИТ НА ПЕНСИИТЕ...ТАКА ЩЕ ИМА ЗА ВСИЧКИ...........

Отговори
10 2
Да,

Да,

26.05.2021 | 22:20

Майчинските трябва да се вдигнат, и освен това всички деца трябва да получават детски /пенсия/ до навършване на пълнолетие и те да са в зависимост от осигуровките на родителите им, а не децата на високоплатените да не получават нищо!

Отговори
19 8
Магдалена

Магдалена

26.05.2021 | 22:01

Само за пенсионерите ли ще мисли тая държава, а за майките няма ли да помислят и да вдигнат майчинските.

Отговори
10 13
Някоя си

Някоя си

26.05.2021 | 23:11

Амаааааа селянко , я паси говедата ма

Отговори
8 6
123

123

26.05.2021 | 21:33

Какво ли не се изговори за комунизма, а на практика прилагат социалистическата уравниловка!

Отговори
18 5
Пенсионер

Пенсионер

26.05.2021 | 21:25

Преецакаха тези, които са внасяли осигуровки за да стимулират тези, които нищо не са внасяли или са се осигурявали частично. Двама мои съседи са типичния пример. Единия получаваше 295 лв., другият 240 лв. Сега и двамата са изравнени на 300 лв. На практика този с 295 лв. не получава увеличение, а е изравнен с по-ниската пенсия на другия. Правилния подход е вдигане на пенсиите с еднакъв процент. Никога няма да има справедливост в тая държава.

Отговори
49 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?