Следвайте ни

Важно за пенсионерите! Вижте кога започва изплащането на новите пенсии

viber icon

Пенсионерите ще получат новите размери на пенсиите си с повишаването на тежестта на всяка година стаж от 1,2 на 1,35 процента през януари.

Причината е, че Народното събрание гласува тези нови размери да влязат в сила от 25 декември 2021 г., през януари възрастните ще получат и допълнителна сума за шест календарни дни по новата формула. Това обясни за БНР националният секретар на КНСБ и член на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт Ася Гонева.

Гонева е категорична, че взетите от парламента решения за пенсиите означават денонощна работа на специалистите по ДОО в НОИ , тъй като става въпрос за над 2 милиона и 200 хиляди пенсии, към които ще бъде приложен новият коефициент.

„Така трябва да работят колегите от НОИ, че на 7 януари всички пенсионери да получат новите си пенсии заедно с такава част от тези нови пенсии, която се отнася за пет дни през месец декември. Разбира се, че през месец декември те ще получат действащите пенсии към месец декември", каза още Гонева.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Орязан

Орязан

16.09.2021 | 01:54

При миналото повишение ми намалиха пенсията с 26 лв. с преизчисленията.

Отговори
1 0
Цеца

Цеца

15.09.2021 | 12:33

До кога ще ни лъжете?Аз се срамувам от лъжите ви!То не беше септември,октомври....сега пък декември!Не ви ли е срам?????

Отговори
13 2
наивен

наивен

14.09.2021 | 16:10

няма ли да направят IT специалистите upgrade на софтуера .21 век сме все пак.Излиза,че ще работите с молива гумичката и ръкавелите.

Отговори
25 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?