71
Следвайте ни

Важно за пенсионерите: Ето колко пари донесе COVID бонусът над пенсиите

viber icon

Пандемията от COVID-19 беляза живота ни през последната година и половина, а най-уязвими от всички бяха пенсионерите. Затова и държавата реши да ги подпомогне финансово в тези трудни времена. Размерът на ковид бонуса не беше голям, но за година той вкара в джоба на пенсионерите по 810 лв. и увеличила дохода на всички 185 618 възрастни от област Пловдив.

От януари до септември всеки възрастен излязъл в заслужена почивка получи допълнително по 50 лв. месечно, а за последните три месеца на годината – сумата е 120 лв. Най-осезаемо помощта се усети при тези, които взимат минимална пенсия – 300 лв., защото техният годишен доход се е вдигнал с ¼. Такъв размер пари за старини получава всеки четвърти пловдивчанин или над 41 000 души.

„Хубаво е, че увеличиха бонуса на 120 лв., защото в студените дни разходите са по-високи заради използвания ток. Аз отоплявам само една стая, така че с тях ще мога да си покрия сметките за отопление“, казва 76-годишната Йорданка, която е с инвалидна пенсия.

В същото време ковид бонуса на годишна база почти не се е усетил при пенсионираните пожарникари, полицаи и военни, чийто среден размер на месечната пенсия за областта е 780.32 лв.

Общо за пенсии в областта идват над 213 млн. лв.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Биткойнър

Биткойнър

22.09.2021 | 19:11

Как лесно и бързо да печелим криптовалута биткойн, само тук и сега : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
0 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?