Следвайте ни

В заведенията да сядаме: Ваксинираните - вляво, останалите - вдясно

Нов ред за ходене на кръчма според собствениците

viber icon

Нов ред за посещения по заведенията предлагат от Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ). С едно изречение идеята им звучи така: „Ваксинираните ​- вляво, неваксинираните - вдясно“.

Собствениците на ресторанти, кафенета и сладкарници настояват да работят с капацитет 100%, като се обособят зони за хората с имунизация или преболедували и  друга ​- за останалите. Така всеки ще си избира къде да седне.

Това е само едно от предложенията на браншовите организации, с които искат заповедта на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров да бъде редактирана. В противен случай ѝ обявяват бойкот и отказват да я спазват. „Служителите в секторите, попадащи под рестрикциите на новата заповед, да могат да попълват декларации, че са запознати с всички рискове от евентуалното заболяване с К-19, но не смятат да предприемат мерки към ваксиниране“, искат още от СЗБ и АБЗ.

Персоналът пък да може да удостоверява, че е преминал заболяването, че е ваксиниран, да има отрицателен PCR в последните 72 часа, отрицателен бърз тест в последните 72 часа или тест, удостоверяващ наличието на антитела с давност 6 месеца. След изтичане на този срок давността му да бъде увеличена за нови 180 дни чрез тест за антитела от акредитирана лаборатория.

И като реципрочна мярка срещу властта, ресторантьорите предлагат проверяващите ги държавни органи да имат достъп до обектите само след представяне на сертификат за ваксинация или отрицателен PCR тест.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Не е лошо като идея

Не е лошо като идея

26.08.2021 | 19:28

Кът ще трябва да се връщаме към пещерите Нека се поспрем малко назад в човешката история Онази история на различните и прасетата в Белене И от там към Тянън Мън или покрай Пражката пролет През Лаос и Камбоджа Виетнам Да наминем и към Хирошима и Нагасаки И нека повече се поспрем до газовите камерки Който за зла участ на Човечеството не са били по ефективни от което са следствие и по горе изброените събития към пътя ни към пещерите Та назад в историята можем да се поспрем и до Великата Октомврийска кога мързел тарикатщина наглост предателство и лакомия бяха официализирани като политика През времето на Наполеон и Ватерло През Гилотината на мистер Гилотен и оня която е предлагала на Народа си кога нямат хляб да ядът пасти Както в днешен ден някой при липсата на хляб на трапезата ни предлагат Вакси който те употребявали в техния Кралски двор за да бъдем толкова щастливи колкото тях Като че ли тяхното щастие е съезмиримо с нашето нещастие Назад към пещерите можем да идем и минем и през онзи период на Човешката история Кога едни Човеци от Стария континент откриват новия Свят И пак от грижи към ония който в днешни дни бихме нарекли Антиваксъри са ги унищожили като наций И днес едни други пишат дисертаций и защитават Докторати на тема Изчезналите наций езици Култура Строителен гений и прочие И всико това е плод че винаги някой болен мозък се е опитвал да се грижи ама много да се грижи за някой някакви си и за цели наций и Народи Да найстина трябва да се върнем към пещерите Та дано този път се поучим от Историята и разберем що Божия Син е качен на Кръста Господен и от КОЙ и за КО

Отговори
0 0
Azzz

Azzz

26.08.2021 | 10:32

С такива изказвания - затваряне завинаги!

Отговори
6 6
Azzz

Azzz

26.08.2021 | 10:16

Защо когато кажеш на циганина, че е циганин и той наистина е такъв, това се счита за дискриминация? В същото време някакъв психично болен т. нар. "доцент"", дълбоко неизвестен допреди 2 години, сега се осмелява да ми казва кой къде ще ходи, сяда, работи и т.н? Осъзнайте се малко бе идиоти!!! Утре някой също толкова болен ще реши, че всички с височина под 1,5 м. и над 2 м., трябва да се застрелят. Какво ще направите тогава - на високите ще им отрежете главите, а ниските ще качите на кокили? Не мога да повярвам, че 99% от хората са идиоти!!!

Отговори
10 5
Имам идея!

Имам идея!

26.08.2021 | 09:41

Неваксинираните да не си свалят маските, докато са на масата.

Отговори
15 4
Чичо

Чичо

26.08.2021 | 09:36

В лакомията си да печелят какво ли няма да измислят ресторантьорите!Тъпотия! Ако, аз съм имунизиран, брат ми не е, то къде ще седнем!?Пълно затваряне за месец поне!Стига с тоя хленч!

Отговори
9 9
84213

84213

26.08.2021 | 09:09

Поредната наглост от кръчмарите! Затваряне и това е! Кои са те да диктуват какво и как ще се случи? Я циба!

Отговори
14 10
Нормален

Нормален

26.08.2021 | 09:03

Светът е луднал, оправяне няма, направо да започваме пак от пещерите.

Отговори
14 8
Кой ваксинирани ходи на ЗАВЕДЕНИЕ?

Кой ваксинирани ходи на ЗАВЕДЕНИЕ?

26.08.2021 | 08:49

Те се крият и си дават всичките пари да си следят понижаващите се антитела, които както се оказа - НИКАВА РАБОТА НЕ ВЪРШАТ.

Отговори
12 10
Барабата

Барабата

26.08.2021 | 08:48

Гърция реши проблема като затвори нощни заведения и казина и разреди масите по ресторанти и плажове.

Отговори
23 11
МДТ

МДТ

26.08.2021 | 08:38

Да се затворят тотално.

Отговори
21 12

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?